Antena 3 CNN Actualitate Pachete de bani ascunse în motorul unui autocar şi lipite pe pasageri, găsit de poliţişti la Vama Giurgiu

Pachete de bani ascunse în motorul unui autocar şi lipite pe pasageri, găsit de poliţişti la Vama Giurgiu

Poliţiştii de frontieră de la Vama Giurgiu au găsit mai multe pachete de bani ascunse în motorul unui autocar şi lipite pe mai mulţi pasageri, în urma unui control.

Pachete de bani ascunse în motorul unui autocar şi lipite pe pasageri, găsit de poliţişti la Vama Giurgiu
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
de Georgiana Adam    |    24 Ian 2024   •   13:25

În total, pachetele de bani ascunse în motor şi lipite pe sub haine de mai mulţi pasageri conţineau peste 260.000 de euro şi 20.000 de dolari.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi găsi mai multe imagini cu pachetele de bani găsite de poliţiştii de frontieră

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Marți, 23.01.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, împreună cu inspectori vamali din cadrul Autorității Vamale Române - DGCCV -  Echipe Mobile au organizat, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-rutier, o acțiune specifică pe linia prevenirii si combaterii încălcării reglementărilor Codului Fiscal și Codului Vamal.

Astfel, pe sensul de ieșire din țară a fost selectat pentru verificări suplimentare, un autocar înmatriculat in Turcia, condus de un cetățean turc, care circula pe relația București-Istanbul.

În urma controlului amănunțit, polițiștii de frontieră și vameșii au găsit ascunși la compartimentul motor (instalația de încălzire - Webasto), dar și pe corpul pasagerilor, sume importante de bani în valută care totalizează 264.100 euro și 20.000 USD.

Întreaga sumă de bani a fost ridicată de reprezentanții AVR, în baza prevederilor Reg. UE 2018/1672, pe bază de Decizie de reținere temporară a numerarului până la clarificarea provenienței banilor și a motivului care a stat la baza deciziei de a-i scoate astfel din țară, urmându-se a se lua măsuri conform prevederilor legale în vigoare", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close