Antena 3 CNN Externe Secret Service l-a arestat pe cel mai periculos hacker rus. Moscova: "Este o nouă manevră ostilă a Washington-ului"

Secret Service l-a arestat pe cel mai periculos hacker rus. Moscova: "Este o nouă manevră ostilă a Washington-ului"

Secret Service l-a arestat pe cel mai periculos hacker rus. Moscova: "Este o nouă manevră ostilă a Washington-ului"
08 Iul 2014   •   15:00

Autorităţile americane l-au reţinut pe fiul unui parlamentar rus. Bărbatul este acuzat de infracţiuni cibernetice şi a fost "săltat" din incinta aeroportului din Maldive.

Roman Seleznyov a fost reţinut sâmbătă seara în timp ce se pregătea să se întoarcă la Moscova, anunţă Ministerul de Externe rus. Agenţii americani l-au urcat pe acesta la bordul unui avion privat cu destinaţia Guam, măsură ce are circumstanţele unei răpiri, după cum se arată în comunicatul MAE rus.

"Considerăm acest incident ca fiind o nouă manevră ostilă a Washington-ului. Autorităţile americane au ignorat complet procedura în ceea ce priveşte cetăţenii străini, suspectaţi că ar fi comis infracţiuni"(...) "La fel au procedat cu Viktor Bout şi Konstantin Yaroshenko, care au fost obligaţi să meargă în SUA, unde au fost condamnaţi pe baza unor acuzaţii dubioase", relevă acelaşi buletin informativ.

Ştirea a ajuns rapid şi la urechile lui Valery Seleznyov, parlamentar rus şi tatăl celui arestat.

"Din câte ştiu eu, mâine vor cere un soi de răscumpărare pentru eliberarea fiului meu. Poate vor cere eliberarea lui Edward Snowden sau a altcuiva, în schimbul eliberării lui Roman", a declarat Seleznyov senior, citat de ITAR-TASS.
Acesta a precizat că fiul său are noţiuni solide despre programarea informatică, dar este convins că acţiunile acestuia au fost mereu legale.

Ieri seară, Departamentul de Justiţie american anunţase arestarea lui Roman Seleznyov, pe numele căruia un tribunal din Washington DC emisese un ordin de reţinere internaţional. Mandatul a fost pus în practică de agenţii Secret Service, se menţionează în comunicat.

Seleznyov este acuzat de furt de identitate, fraudă bancară, accesarea ilegală a unor conturi informatice şi traficarea neautorizată a unor baze de date confidenţiale.
El este considerat a fi principalul personaj din spatele unei reţele care fura şi vindea date ale cardurilor bancare americane.
Potrivit oficialilor de peste ocean, Seleznyov este cel mai prolific hacker în ceea ce priveşte furtul de informaţii financiare. În 2011, el a scăpat cu viaţă dintr-un atentat cu bombă în Maroc, dar nu se ştie dacă el era ţinta atacatorilor.

×
Subiecte în articol: Maldive
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close