Antena 3 CNN Externe Site-ul Senatului american a fost spart. Mesajul hackerilor: Nu ne place foarte mult Guvernul

Site-ul Senatului american a fost spart. Mesajul hackerilor: Nu ne place foarte mult Guvernul

Site-ul Senatului american a fost spart. Mesajul hackerilor: Nu ne place foarte mult Guvernul
Sursa foto: Foto: sydney.edu.au
14 Iun 2011   •   18:05

Site-ul Senatului american este cea mai recentă ţintă a LulzSec, un grup de hackeri care au atacat mai multe site-uri importante doar în ultimele săptămâni, conform Russia Today.

Un reprezentant al grupului a postat pe contul de Twitter informaţii conform cărora au spart site-ul senate.gov. De asemenea, reprezentantul a adăugat că la intrarea pe site-ul Guvernului apare un singur mesaj al grupului Anonymous, din care fac parte şi membrii LulzSec: Nu ne place foarte mult guvernul american.”

Mesajul vine ca semnal al lipsei de siguranţă online când vine vorba de Senat dar şi alte instituţii importante. Textul este completat cu mesajul: „Într-o tentativă de a-i ajuta să îşi rezolve problemele, am decis să donăm mai multe lulz (atacuri) pentru mai multe instituţii”.

De asemenea, hackerii au ţinut să fie şi ironici cu autorităţile: „Acesta este dar un atac mic, de amuzament, al senate.gov – este acesta un act de război, domnilor?”

Atacurile cibernetice – motiv de război

Demersul hackerilor vine în contextul în care Pentagonul anunţa la sfârşitul lunii mai că atacarea reţelelor informatice de către o altă ţară poate fi interpretat ca un act de război.

Această concluzie deschide pentru prima dată posibilitatea ca Statele Unite să răspundă cu forţă armată tradiţională la acest gen de atac.

Prima strategie informatică a Pentagonului reprezintă o tentativă de a face faţă unei lumi în care şi un simplu hacker poate reprezenta o ameninţare la fel de mare ca armata unei ţări, în condiţiile în care acesta ar încerca să acceseze şi să modifice reţele ale reactoarelor nucleare, metroului sau reţelei de conducte americane.

Pentagonul doreşte, astfel, să îi avertizeze pe potenţialii adversari asupra consecinţelor unui asemenea atac asupra Statelor Unite.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close