Antena 3 CNN Externe Siteul Parlamentului spaniol, blocat de Anonymous. Mii de oamenii protestează la Madrid faţă de măsurile austere

Siteul Parlamentului spaniol, blocat de Anonymous. Mii de oamenii protestează la Madrid faţă de măsurile austere

Siteul Parlamentului spaniol, blocat de Anonymous. Mii de oamenii protestează la Madrid faţă de măsurile austere
25 Apr 2013   •   15:50

Grupul de hackeri Anonymous pretinde că a blocat websiteul parlamentului spaniol. Atacul survine concomitent cu proteste de stradă masive pe străzile capitalei, Madrid.

Atacul a dat peste cap serverele principale ale Legislativului iberic, făcând practic ca siteul să devină inaccesibil pentru public, anunţă publicaţia El Mundo.


Cel puţin 1400 de poliţişti au fost dispuşi în preajma Palatului Parlamentar, pentru preîntâmpinarea unor eventuale violenţe produse de manifestanţi. Yeci de mii de oameni au ieşit pe străzile Madridului pentru a protesta faţă de dificultăţile economice şi creşterea alarmantă a ratei şomerilor.

Primul ministru, Mariano Rajoy, a declarat la începutul acestei săptămâni că noi măsuri de austeritate vor fi anunţate în cursul zilei de mâine. În prezent, 27,2% dintre muncitori sunt şomeri, ceea ce înseamnă că peste 6 milioane de persoane au rămas fără un loc de muncă, în cea de-a patra forţă economică din spaţiul european.

×
Subiecte în articol: Anonymous Mariano Rajoy
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close