Antena 3 CNN Externe Spaniolul supus primului transplant total de faţă şi-a făcut apariţia în public (VIDEO)

Spaniolul supus primului transplant total de faţă şi-a făcut apariţia în public (VIDEO)

Spaniolul supus primului transplant total de faţă şi-a făcut apariţia în public (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
27 Iul 2010   •   23:41

Spaniolul supus primului transplant total de faţă a apărut în public pentru prima dată. Deşi are mari dificultăţi în exprimare, bărbatul de 31 de ani a mulţumit într-o conferinţă de presă medicilor pentru că i-au dat şansa la o viaţă normală. Pacientul a fost supus unei intervenţii complicate în urmă cu 4 luni după ce s-a împuşcat accidental în faţă.

Oscar a ţinut să arate lumii că operaţia a fost un succes şi că, deşi are dificultăţi mari de vorbire, a făcut progrese importante de la intervenţia chirurgicală din martie.

"Aş vrea să mulţumesc întregii echipe, familiei donatorului şi în mod special familiei care m-a susţinut în această perioadă", a declarat Oscar.

Spaniolul de 31 de ani este fericit că, după intervenţie, poate mânca şi respira normal, lucruri de care a fost privat după ce s-a împuşcat accidental la ferma la care lucra. Intervenţia a fost o premieră şi pentru doctorii spitalului din Barcelona.

Oscar a fost supus unei operaţii de 24  de ore în care medicii au luat toată faţa unui donator şi i-au pus-o, ca o mască, noului pacient. De aceea spaniolul va avea nevoie de minim 18 luni pentru recuperare, timp în care îşi va recăpăta 90 la sută din funcţiile feţii.



Observator

×
Subiecte în articol: aparitie public
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close