Antena 3 CNN Externe Trei suspecţi jihadişti au fost arestaţi în Italia şi Albania

Trei suspecţi jihadişti au fost arestaţi în Italia şi Albania

Trei suspecţi jihadişti au fost arestaţi în Italia şi Albania
25 Mar 2015   •   17:27

Trei persoane au fost arestate astăzi în Italia şi Albania, într-o operaţiune de anihilare a unei celule de extremişti islamişti, care făceau propagandă şi  recrutau jihadişti pentru Statul Islamic, relatează ANSA .

Operaţiunea este rodul unei lungi anchete, îndeplinită de poliţia antiteroristă italianã.
   
Principalii suspecţi din Italia au fost arestaţi în Torino şi împrejurimi. De asemenea, forţele de ordine au percheziţionat proprietãţi ale unor persoane bănuite cã ar fi susţinători ai jihadiştilor din Statul Islamic, din regiunile nordice Lombardia, Piemonte şi Toscana.
   
Printre persoanele arestate se aflã un italian în vârstã de 20 de ani de origine marocanã, suspectat cã ar fi autorul unui document de 64 de pagini de propagandã pentru Gruparea Stat Islamic, care a fost publicat recent pe Internet, au precizat sursele citate.

Documentul, care a fost detectat de autorităţi la 28 februarie, prezenta versiunea grupării Stat Islamic cu privire la acţiunile acesteia în Irak şi Siria şi despre cum îşi apără susţinătorii şi îşi pedepseşte duşmanii. Tânărul ar fi pregãtit documentul de propagandã încã din noiembrie, acesta vizând publicul italian, potrivit anchetatorilor. Textul a fost publicat de mai multe persoane pe Facebook şi alte reţele sociale.
   
Celelalte douã persoane arestate sunt cetăţeni albanezi, unchi şi nepot, unul dintre ei locuind în Albania şi celălalt în zona Torino.
   
Cele trei persoane arestate ar fi fost în contact prin telefon şi Facebook cu Anas El Abboubi, unul dintre zecile de luptători străini ai grupării islamiste, care au legături cu Italia.

El Abboubi s-ar afla în prezent în Siria. El a fost arestat în iunie 2013, fiind ulterior eliberat de instanţă. Înainte de a pleca în Siria, el vizitase Albania.

×
Subiecte în articol: Albania statul islamic
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close