Antena 3 CNN Externe Udrea, la Shanghai: E dificil să spui doar brand şi oamenii, cu toţii, să înţeleagă ce înseamnă (VIDEO)

Udrea, la Shanghai: E dificil să spui doar brand şi oamenii, cu toţii, să înţeleagă ce înseamnă (VIDEO)

Udrea, la Shanghai: E dificil să spui doar brand şi oamenii, cu toţii, să înţeleagă ce înseamnă (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Iul 2010   •   22:49

?Există un logo, există un slogan, brandul are acest conţinut. Sigur este dificil să spui doar brand şi oamenii, cu toţii, să înţeleagă ce înseamnă. De fapt este o nouă imagine a României sub forma unui slogan şi a unui logo deci un scris, o identitate vizuală, dar care în spate, aceste două elemente, au studii foarte multe făcute prin România, în străinătate, în pieţele ţintă de unde noi dorim să ne atragem turişti. În afară de promovarea prin acest brand, care se va face pe bani europeni, până în 2013 se alocă 75 de milioane de euro?, a declarat miercuri, Elena Udrea, la Shanghai, acolo unde se află pentru a lansa noul brand de ţară al României.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului lansează, joi, la Shanghai, noul brand turistic al României. Noul slogan va fi cel mai probabil "Explore the Carpathian garden", şi invită turiştii să exploreze "grădina carpatică" prin culori vii care amintesc de natură, soare şi litoral.

?Cred că fiecare român se va regăsi în noul brand turistic al României şi va regăsi ceea ce iubeşte la România, va recunoaşte ceea ce îi place la ţara lui?, a spus Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost întrebat apoi de reporter de ce ar recomanda unui chinez să viziteze ţara noastră. ?Ca să întâlnească sufletul românesc?, a fost răspunsul Elenei Udrea.

?Aş spune să meargă în România ca să întâlnească sufletul românesc care înseamnă natura neatinsă, tradiţiile româneşti. Iar chinezii sunt foarte apropiaţi de tradiţiile româneşti, relaţia dintre România şi China este una îndelungată şi extrem de apropiată, ei vorbesc şi acum despre legăturile strânse pe care le-au avut cu noi, şi numărul mare de cetăţeni chinezi care au studiat în România şi care acum ne sunt prieteni de aici din China. Deci le-aş spune că-şi găsesc jumătatea sufletului dacă vin să viziteze România, găsesc împlinirea sufletească pentru că acolo vor fi în mijlocul naturii şi de asemeni vor cunoaşte ceea ce înseamnă tradiţiile româneşti, cultura românească. Toate sunt neatinse ca acum 80 de ani?, a precizat Elena Udrea.

Noul brand turistic al României se traduce printr-un nou slogan, care va fi cel mai probabil "Explore the Carpathian garden".

Surse din domeniul turistic citate de Mediafax susţin că în centrul logoului apare scris "România" într-un font rotund, caligrafic. Fiecare literă este colorată în mai multe nuanţe de verde, în timp ce semnul diacritic al literei "â" este colorat cu nuanţe de galben şi portocaliu.

Brandul conţine şi un element grafic. Acesta este poziţionat în partea dreaptă şi este asemănător unei frunze care alunecă pe o apă curgătoare.

Conform surselor citate, sloganul "Explore the Carpathian garden" este plasat în partea de jos a imaginii şi este scris într-un font mai comun, înclinat spre dreapta. Şi pentru acesta s-a folosit tot o nuanţă de verde, în timp ce fundalul este unul alb.

Noul brand turistic al României urmează să fie lansat joi la Shanghai, la ora 15:30 (ora locală), cu ocazia Zilei Naţionale a României la Expoziţia Mondială 2010. Potrivit unui comunicat al MAE, la eveniment vor participa, alături de miniştrii Elena Udrea şi Teodor Baconschi, şi foştii mari sportivi Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Gheorghe Hagi.

Crearea şi promovarea brandului turistic, finanţate din fonduri europene, fac parte dintr-un proiect de promovare a potenţialului turistic al României, pentru care sunt alocaţi 75 milioane de euro până la finalul anului 2013.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close