Antena 3 CNN Externe Un portret rar cu Mozart, descoperit la Salzburg

Un portret rar cu Mozart, descoperit la Salzburg

Un portret rar cu Mozart, descoperit la Salzburg
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
12 Ian 2013   •   12:48

Un mic portret datând din secolul al 18-lea, care a stârnit controverse printre specialişti, a fost identificat ca aparţinând lui Wolfgang Amadeus Mozart, acesta fiind unul dintre puţinele tablouri în care compozitorul austriac apare fără celebra sa perucă albă pudrată, informează dailymail.co.uk.
   
Experţii de la Mozarteum Museum din Salzburg - oraşul natal al muzicianului - au stabilit că portretul aparţine compozitorului, după ce au examinat o serie de informaţii istorice şi alte imagini ale acestuia.
   
În majoritatea portretelor, Mozart a fost pictat purtând o perucă albă, pudrată, iar din acest motiv stabilirea identităţii tânărului din acest mic tablou a durat atât de mult.
   
Specialiştii spun că, din cele 14 portrete cunoscute în lume, acesta este singurul în care genialul compozitor a fost pictat fără perucă şi uitându-se direct la privitor.
   
Deocamdată nu se cunoaşte autorul acestui tablou.
   
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791) este unul dintre cei mai celebri şi influenţi compozitori de muzică clasică din lume. De-a lungul vieţii sale a compus peste 600 de lucrări, iar printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără "Răpirea din Serai", "Nunta lui Figaro", "Don Giovanni", "Cosi fan tutte" şi "Flautul fermecat".

×
Subiecte în articol: portret experti muzician pictor
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close