Antena 3 Externe Uniunea Europeană Verhofstadt: România preia preşedinţia Consiliului UE într-un moment critic

Verhofstadt: România preia preşedinţia Consiliului UE într-un moment critic

03 Ian 2019   •   19:37
Verhofstadt: România preia preşedinţia Consiliului UE într-un moment critic

Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, urează succes României, care preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene ''într-un moment critic'', când mai multe negocieri legislative trebuie duse la bun sfârşit înaintea alegerilor europene.

În mesajul postat joi pe pagina sa oficială de Facebook, Verhofstadt se mai referă şi la angajamentele guvernului şi la locul liberalilor români în familia europeană ALDE.

''România preia Preşedinţia Uniunii Europene într-un moment critic, când mai multe negocieri legislative trebuie duse la bun sfârşit înaintea alegerilor europene. Le doresc mult succes. În acelaşi timp guvernul trebuie să îşi îndeplinească angajamentele privind statul de drept: reforma justiţiei, a codului penal şi cea a legii ONG-urilor trebuie să reflecte în totalitate recomandările Comisiei de la Veneţia şi să fie supuse unei reevaluări de către acest organism înainte de a intra în vigoare. Liberalii români au promis să urmeze această cale şi aşteptăm din partea lor să acţioneze ca atare. Dacă vor face acest lucru vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu''.

România va deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene timp de şase luni, între 1 ianuarie - 30 iunie 2019, pentru prima dată de când a aderat la UE în 2007. Exercitarea acestui mandat are loc în contextul unei agende europene marcate de evoluţii politice şi dosare cu impact decisiv asupra viitorului Uniunii, între care retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană, negocierea viitorului buget european, alegerile pentru Parlamentul European din mai 2019.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close