Antena 3 CNN Externe Varianta Omicron ar fi apărut încă din luna octombrie, în Nigeria

Varianta Omicron ar fi apărut încă din luna octombrie, în Nigeria

Noua tulpină a coronavirusului, depistată în urmă cu o săptămână în Africa de Sud, ar fi apărut încă din luna octombrie. Specialiștii nigerieni au transmis că au identificat noua variantă în datele prelevate de la oameni care au intrat în țară cu câteva săptămâni în urmă.

Varianta Omicron ar fi apărut încă din luna octombrie, în Nigeria
Sursa foto: Getty Images/ Wagner Meier
de Cerasela Stafie    |    01 Dec 2021   •   14:40

Nigeria a transmis miercuri că a confirmat primele cazuri de variantă Omicron COVID-19. Acestea au fost depistate la un eșantion de la călători care au venit în Nigeria în octombrie. Astfel, tulpina ar fi apărut cu câteva săptămâni înainte de a fi raportată în Africa de Sud.

„Secvențierea retrospectivă a cazurilor confirmate anterior în rândul călătorilor în Nigeria a identificat și varianta Omicron printre eșantionul colectat în octombrie 2021”, a declarat Centrul Nigerian pentru Controlul Bolilor (NCDC) într-un comunicat.

Nu au fost oferite detalii cu privire la persoana infectată. Depistată pentru prima dată în sudul Africii în urmă cu o săptămână, Omicron a evidențiat diferența dintre rata masivă de vaccinare din țările bogate și inocularea insuficientă din statele în curs de dezvoltare.

NCDC a spus că alte două cazuri de variantă Omicron COVID-19 au fost confirmate la doi călători care au sosit din Africa de Sud săptămâna trecută.

„Având în vedere probabilitatea crescută a transmisibilității variantei Omicron, este imperativ să se pună în aplicare măsuri pentru a reduce transmiterea comunitară”, a transmis NCDC, potrivit Reuters.

Anunțul NCDC a venit înaintea întâlnirii dintre președintele sud-african Cyril Rampahosa și omologul său nigerian, Muhammadu Buhari, la Abuja, miercuri, când este probabil să se discute despre tulpina Omicron.

Mai multe națiuni au impus restricții de călătorie în țările din sudul Africii, lucru despre care Ramaphosa spune că este nejustificat și dăunează țărilor în curs de dezvoltare.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close