Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, mesaj de viață sănătoasă pentru soldații ruși din Ucraina: "Fugiți!" | Un oficial de la Kiev dă detalii despre contraofensivă

Volodimir Zelenski, mesaj de viață sănătoasă pentru soldații ruși din Ucraina: "Fugiți!" | Un oficial de la Kiev dă detalii despre contraofensivă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că soldații ruși vor fi fugăriți până la granițele țării.

Volodimir Zelenski, mesaj de viață sănătoasă pentru soldații ruși din Ucraina: "Fugiți!" | Un oficial de la Kiev dă detalii despre contraofensivă
Sursa foto: cnn
de Adrian Iclozan    |    30 Aug 2022   •   12:54

"Ocupanții trebuie să știe că îi vom urmări până la granițe. Până la granițele noastre, care nu s-au schimbat", a spus el, la câteva ore după ce responsabilii militari ucraineni au confirmat declanșarea unei contraofensive în sud, care vizează, în principal, eliberarea regiunii Herson.

"Dacă vor să supraviețuiască, a venit momentul ca militarii ruși să fugă", a continuat Zelenski în mesajul său nocturn, conform BBC.

El a subliniat că forțele de apărare nu se vor opri până la eliberarea tuturor teritoriilor ucrainene.

"Ucraina își ia înapoi pământurile și va lua înapoi (regiunile) Harkov, Lugansk, Donețk, Zaporojie, Herson, Crimeea și, cu siguranță, întinderea noastră de ape din Marea Neagră și Marea Azov, de la Insula Șerpilor până la strâmtoarea Kerci", a promis Zelenski, menționând că "nu va fi loc" pentru invadatori în aceste zone.

Președintele ucrainean a mai spus că nu va oferi detalii privind contraofensiva Kievului pentru că, în timp de război, acesta ar fi un lucru "iresponsabil".

Oficial ucrainean: "Contraofensiva va fi un proces lent"

Pe de altă parte, Oleksii Arestovici, consilier al șefului biroului prezidențial ucrainean, a menționat că operațiunile declanșate de armata ucraineană în sud vor fi "lente" și vor "măcina" inamicul, notează CNN.

"Acest proces nu va fi foarte rapid, dar se va termina cu înălțarea drapelului ucrainean în toate așezările Ucrainei", a indicat el.

Între timp, forțele ruse au continuat bombardarea orașelor ucrainene, ucigând cel puțin patru oameni la Harkov, într-un tir cu rachete.

Potrivit lui Oleg Sinegubov, guvernatorul regional, atacul a vizat centrul acestui al doilea cel mai mare oraș din Ucraina.

Alte cel puțin patru persoane au fost rănite, a adăugat el.

În ceea ce privește contraofensiva ucraineană, rușii au confirmat-o dar au spus că aceasta "eșuează" și că ar fi reușit în primele ore să ucidă aproape 600 de militari și să distrugă 26 de tancuri, 23 de transportoare blindate și două avioane de luptă ale Kievului, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close