x close

Zeci de elefanți au murit de foame într-un parc din Zimbabwe. „Situaţia este groaznică. Animalele caută hrană şi în satele din apropierea rezervaţiei”

de S.T.    |    22 Oct 2019   •   18:34
Zeci de elefanți au murit de foame într-un parc din Zimbabwe. „Situaţia este groaznică. Animalele caută hrană şi în satele din apropierea rezervaţiei” Foto: pixabay.com

Cel puţin 55 de elefanţi ar fi decedat într-o rezervaţie din Zimbabwe începând din luna septembrie din cauza foametei provocată de seceta severă.

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii pentru Parcuri Naturale şi Faună Sălbatică din Zimbabwe - Zimparks, Tinashe Farawo, a declarat că animalele au decedat în apropierea gropilor în care se aduna apa din Parcul Naţional Hwange, ceea ce indică faptul că acestea au parcurs distanţe mari pentru a ajunge la apă.

„Situaţia este groaznică. Elefanţii mor de foame, iar aceasta este o mare problemă”, a spus Farawo.

Purtătorul de cuvânt a afirmat că este o „distrugere masivă” a vegetaţiei din Hwange provocată de elefanţi, care caută hrană şi în satele din apropierea rezervaţiei, ceea ce creşte numărul conflictelor dintre oameni şi animalele sălbatice.
 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

elefanti foame Zimbabwe foamete
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati