Antena 3 CNN Ghidul pensiilor private din România Transferul participanților în sistemul de pensii facultative Pilon III

Transferul participanților în sistemul de pensii facultative Pilon III

Prospectul schemei de pensii facultative conţine reguli privind transferul la alt fond de pensii facultative. În condiţiile în care participantul a aderat la un nou fond de pensii facultative, acesta poate:

Transferul participanților în sistemul de pensii facultative Pilon III
Sursa foto: www.pexels.com
19 Oct 2021   •   23:40
  • să îşi transfere activul personal de la fondul de pensii facultative la care este deja participant la noul fond ales; 
  • să îşi păstreze calitatea de participant la toate fondurile de pensii facultative, urmând a le cumula la momentul deschiderii dreptului de pensie.

Dacă o persoană doreşte să transfere activul personal la un alt fond de pensii facultative, este obligat să înştiinţeze administratorul fondului la care este participant şi să îi transmită o copie a actului de aderare. În termen de 5 zile calendaristice de la înştiinţare, administratorul fondului de la care se transferă participantul efectuează un transfer de lichidităţi băneşti către administratorul noului fond de pensii facultative.

Transferul de lichidităţi băneşti cuprinde activul personal, calculat la data cererii, mai puţin deducerile legale. Administratorul fondului de pensii facultative de la care se transferă participantul transmite administratorului noului fond de pensii facultative toate informaţiile referitoare la contribuţiile făcute în contul participantului, precum şi despre transferurile de lichidităţi băneşti cu privire la contul acelui participant.

DE REŢINUT: 
În sistemul Pilonului III este interzisă implicarea agenţilor de marketing în operaţiunile de transfer al participanţilor.

Ghidul participantului la sistemul de pensii facultative Pilonul III

Ce este pensia facultativă?

Participarea la un fond de pensii facultative

Protecția participantului

Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close