Antena 3 CNN Ghidul pensiilor private din România Participarea la un fond de pensii facultative

Participarea la un fond de pensii facultative

Aderarea la un fond de pensii facultative este o opţiune individuală, din propria iniţiativă a fiecărei persoane. La semnarea actului de aderare participanţii sunt informaţi asupra condiţiilor schemei de pensii facultative, mai ales în ceea ce priveşte drepturile şi obligaţiile părţilor implicate în schema de pensii facultative, riscurile financiare, tehnice şi de altă natură, precum şi despre natura şi distribuţia acestor riscuri.

Participarea la un fond de pensii facultative
Sursa foto: Pixabay.com
19 Oct 2021   •   23:43

Obţinerea acordului de aderare se face de către administratorul fondului de pensii sau de către agenţii de marketing aflaţi în relaţie de colaborare cu respectivul administrator. Actul individual de aderare este un contract scris, încheiat între persoana fizică şi administrator, şi conţine acordul persoanei la contractul de societate civilă şi la prospectul schemei de pensii facultative, precum şi faptul că a primit o copie a acestor documente şi a acceptat conţinutul acestora.

UTIL: 
În sistemul fondurilor de pensii facultative Pilon III, orice persoană eligibilă poate deveni participant la mai multe fonduri de pensii, în funcţie de opţiunea personală pentru un anumit risc investiţional, de strategia personală de diversificare a investiţiilor şi dispersare a riscului.

Ghidul participantului la sistemul de pensii facultative Pilonul III

Ce este pensia facultativă?

Participarea la un fond de pensii facultative

Protecția participantului

Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close