Antena 3 International News Fostul președinte american Bill Clinton a ajuns la Terapie Intensivă

Fostul președinte american Bill Clinton a ajuns la Terapie Intensivă

de Redacția Antena 3    |    15 Oct 2021   •   09:25
Fostul președinte american Bill Clinton a ajuns la Terapie Intensivă
Sursa foto: hepta

Fostul președinte american Bill Clinton a fost internat la secția de Terapie Intensivă al Spitalului Universitar Irvine din California, anunță CNN.

Clinton suferă de o infecție a tractului urinar, care s-a răspândit în sistemul circulator, adaugă sursa citată.

"A fost internat la Terapie Intensivă pentru supraveghere și administrarea intravenoasă de fluide și antibiotice. Rămâne în spital sub supraveghere continuă", au anunțat joi seară dr. Alpesh Amin, directorul Centrului medical, și dr. Lisa Bardack, medicul fostului președinte.

Cei doi susțin că Bill Clinton a fost internat la Terapie Intensivă din rațiuni de "intimitate și siguranță", și nu pentru că ar avea nevoie de o îngrijire specifică acestei secții.

Clinton are o stare de spirit bună, vorbește cu familia și personalul medical și s-a ridicat și a mers, susțin surse medicale.

"După două zile de tratament, numărul de leucocite scade iar pacientul răspunde bine la terapie", precizează medicii.

Fostul președinte a participat în California la un eveniment privat pentru fundația sa și a început să se simtă obosit marți, fiind internat după ce i s-au făcut analize medicale.

Medicul său spune că infecțiile aparatului urinar sunt des întâlnite la persoane în vârstă și pot fi tratate cu ușurință, deși se răspândesc rapid în sistemul circulator.

De vineri, Clinton ar putea fi trecut pe antibiotice administrate oral, în condițiile în care starea sa este stabilă.

În vârstă de 75 de ani, președinte american timp de două mandate între anii 1992 și 2000, Bill Clinton a suferit în 2004 o intervenție cvadruplă de bypass. În 2010 i s-au pus două stenturi pentru deschiderea unei artere.

La ultima sa internare, medicii săi au precizat că fostul președinte nu are COVID.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
x close