Antena 3 CNN International News Colete cu ochi de animal și aparente urme de sânge, primite de ambasadele ucrainene după explozia de la Madrid

Colete cu ochi de animal și aparente urme de sânge, primite de ambasadele ucrainene după explozia de la Madrid

Mai multe ambasade ucrainene au primit "pachete însângerate" conținând ochi de animal.

Colete cu ochi de animal și aparente urme de sânge, primite de ambasadele ucrainene după explozia de la Madrid
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Dec 2022   •   14:36

Anunțul a fost făcut de autoritățile de la Kiev, relatează presa internațională.

Potrivit BBC și Sky News, pachetele, îmbibate într-un lichid cu o "culoare distinctivă", au fost trimise la ambasadele Kievului din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia.

Ele au fost primite și la consulatele generale din Napoli și Cracovia.

Pe lângă coletele cu ochi de animal, Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, a menționat o amenințare falsă cu bombă la ambasada din Kazahstan, precum și o scrisoare cu un articol critic la adresa Ucrainei, expediată pe adresa ambasadei din SUA.

"Scrisoarea a venit în același timp cu altele de pe teritoriul unei țări europene. Ucraina colaborează cu instituțiile de aplicare a legii din străinătate pentru investigarea tuturor amenințărilor, identificarea autorilor și tragerea acestora la răspundere", a precizat oficialul.

Aceste incidente vin după ce mai multe scrisori-capcană au fost detectate în Spania în ultimele zile, în urma exploziei produse, miercuri, la ambasada Ucrainei din Madrid.

Scrisoarea, adresată ambasadorului Serghei Pogorelțev, a explodat când a fost manipulată de un angajat al reprezentanței diplomatice, care a fost rănit ușor.

Ulterior, autoritățile de la Madrid au anunțat că scrisori-capcană similare au fost interceptate la sediul unui producător spaniol de arme și la o bază militară. 

Ministrul spaniol al Apărării și ambasada SUA la Madrid au fost, de asemenea, ținta unor astfel de scrisori iar un plic cu explozibil pe adresa premierului Pedro Sanchez a fost interceptat la reședința acestuia de la Moncloa la finele lunii trecute.

Anchetatorii au stabilit că două dintre scrisorile-capcană trimise în Spania par să provină de la același expeditor, pe ele fiind menționată o aceeași adresă e-mail.

Foto: echipaje ale poliției spaniole la ambasada Ucrainei din Madrid

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close