Antena 3 CNN Externe Scrisorile-capcană din Spania și legătura cu Ucraina. Între cei vizați, premierul și ministrul spaniol al Apărării

Scrisorile-capcană din Spania și legătura cu Ucraina. Între cei vizați, premierul și ministrul spaniol al Apărării

Autoritățile spaniole au confirmat, joi, că mai multe scrisori-capcană, similare cu cea care a explodat miercuri în Ambasada Ucrainei la Madrid, au fost interceptate și neutralizate.

Scrisorile-capcană din Spania și legătura cu Ucraina. Între cei vizați, premierul și ministrul spaniol al Apărării
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Dec 2022   •   18:50

Între plicurile cu explozibil, câte unul a fost trimis premierului Pedro Sanchez și ministrului Apărării, Margarita Robles, relatează presa internațională.

Scrisoarea-capcană adresată premierului a fost primită pe 24 noiembrie şi a fost neutralizată, a precizat Ministerul de Interne.

O altă scrisoare a fost trimisă la ambasada SUA în Spania.

Producătorul de arme Instalaza din Zaragoza a primit, miercuri seara târziu, un pachet potențial periculos, potrivit oficialului guvernamental de securitate Rafael Perez.

Compania produce arme pe care Spania le-a furnizat Ucrainei.

Cel puțin șase scrisori-capcană au vizat doi membri ai guvernului, două ambasade și două obiective militare

Un al patrulea obiect suspect a fost interceptat joi dimineață la baza aeriană Torrejon, în apropiere de Madrid.

Aceasta este folosită de avioane militare pentru a prelua provizii destinate Ucrainei.

O a cincea scrisoare-capcană a fost primită joi dimineață de Ministerul Apărării, fiind adresată ministrului apărării, Margarita Robles.

Și această scrisoare a fost neutralizată.

Autoritățile spaniole nu au negat informațiile din presă potrivit cărora plicurile cu explozibil ar putea avea legătură cu războiul din Ucraina.

Madridul tratează incidentele drept atacuri teroriste și a anunțat o sporire a măsurilor de securitate în jurul reprezentanțelor diplomatice din Spania.

Ambasadorul ucrainean în Spania, Serghei Pogorelţev, a declarat că bănuiește că Rusia se află în spatele exploziei de miercuri, de la sediul reprezentanței diplomatice, care s-a soldat cu rănirea ușoară a unui angajat ce a manipulat plicul periculos.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close