Antena 3 CNN International News Mai mult de 100 de credincioşi evrei răniţi, în stare critică, în urma prăbuşirii unei strane într-o sinagogă din Cisiordania

Mai mult de 100 de credincioşi evrei răniţi, în stare critică, în urma prăbuşirii unei strane într-o sinagogă din Cisiordania

Mai mulți credincioși au mers la sinagogă cu sutele cu ocazia sărbătorii Shavuot. La momentul respectiv în sinagogă se aflau 650 de oameni, pentru începutul sărbătorii evreieşti Şhavuot.

Mai mult de 100 de credincioşi evrei răniţi, în stare critică, în urma prăbuşirii unei strane într-o sinagogă din Cisiordania
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Mai 2021   •   09:26

Incidentul s-a petrecut în colonia Givat Zeev, la nord de Ierusalim, într-o sinagogă care era încă în construcție și care încă nu avea autorizație de funcționare, potrivit poliției.

Armata israeliană a intervenit la fața locului pentru a acorda ajutor victimelor, iar premierul Benjamin Netanyahu a transmis că „se roagă” pentru victime.

Noul incident intervine la câteva săptămâni de la unul asemănător, petrecut la un pelerinaj religios, primul de la ridicarea restricțiilor în Israel, când au murit 45 de oameni. A fost una dintre cele mai mari catastrofe pe timp de pace petrecute în ultimii ani în Israel.

Festivalul avea permis pentru 10.000 de participanți, dar veniseră 100.000 de persoane și la un moment dat s-a petrecut o busculadă, iar oamenii s-au călcat efectiv în picioare din cauza aglomerației.

Ben Wedeman, CNN: " Pe lângă tot ce se întâmplă aici... un alt dezastru. Acesta e legat de evenimentul în care zeci de oameni au fost răniţi, iar alţi câţiva au fost ucişi într-o catastrofă din colonia Givat Zeev din Cisiordania. Zeci de oameni au venit pentru începutul sărbătorii Shavuot, iar o tribună s-a prăbuşit în timpul rugăciunilor. Am vorbit cu unul dintre salvatorii care a ajuns la faţa locului. Am vorbit şi cu coordonatorul regional al serviciilor medicale. Iată ce au spus"

Medic ambulanţă: " Am văzut imaginile. Am trimis imediat 40 sau 50 de ambulanţe, printre care şi medicii de la terapie intensivă. Au ajuns aici şi au tratat pacienţii răniţi. Au evacuat mai mult de 100 de oameni, cu diferite tipuri de răni, la toate spitalele din Ierusalim. "

Ben Wedeman, CN: "Şi desigur, toate spitalele sunt depăşite din cauza situaţiei curente din Israel. "

 

×
Subiecte în articol: Israel sinagoga evrei Cisiordania
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close