Antena 3 CNN International News Donald Trump se predă astăzi la rău-famata închisoare districtuală Fulton din statul Georgia. Avocații săi au făcut toate aranjamentele

Donald Trump se predă astăzi la rău-famata închisoare districtuală Fulton din statul Georgia. Avocații săi au făcut toate aranjamentele

Fostul președinte american Donald Trump merge, astăzi, la închisoare.

Donald Trump se predă astăzi la rău-famata închisoare districtuală Fulton din statul Georgia. Avocații săi au făcut toate aranjamentele
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   13:22

Conform informațiilor din presa de peste Ocean, este de așteptat ca Trump să călătorească de la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey, până la Atlanta, capitala statului Georgia, pentru a se preda la rău-famata închisoare din comitatul Fulton, unde au avut loc mai multe decese suspecte.

El va fi înregistrat în penitenciar, i se vor face fotografii, și, conform regulamentelor, gardienii vor trebuie să-i confiște cravata și șireturile de la pantofi.

Fostul președinte va părăsi apoi închisoarea, contra unei cauțiuni de 200 de mii de dolari. Aranjamentele în acest sens cu sistemul judiciar american au fost făcute în prealabil de avocații săi.

Procedura, care în mod normal durează câteva ore, va fi mult scurtată în cazul lui Trump.

Citește și: Penitenciarul unde se predă fostul președinte a fost scena mai multor decese suspecte

Acesta este acuzat de conspirație în vederea alterării ilegale a rezultatelor alegerilor din 2020 în statul Georgia.

Este al patrulea dosar în care fostul lider de la Casa Albă se confruntă cu acuzații penale.

În luna aprilie, el a fost înregistrat în statul New York, fiind acuzat că a cumpărat tăcerea unei foste vedete porno cu bani pentru campania electorală.

În iunie, Trump s-a predat la un tribunal federal din Miami, după ce a fost acuzat de procurorul special Jack Smith de manipularea necorespunzătoare a unor documente clasificate, pe care le-ar fi luat acasă după încetarea mandatului de președinte.

Iar la începutul lunii curente, acest multimilionar american de 77 de ani - cel mai bine plasat în sondaje pentru nominalizarea Partidului Republican la președinție - a fost pus, din nou, sub acuzare de procurorul Smith într-un al treilea dosar, deschis pentru tentativa de anulare a alegerilor prezidențiale din 2020.

Tentativa s-a soldat cu instigarea mulțimii care a luat cu asalt Capitoliul, la 6 ianuarie 2021.

Ce i se reproșează lui Trump în dosarul alegerilor din statul Georgia

În noul dosar privind tentativa de schimbare a rezultatelor din Georgia - unde Trump a cerut să i se "găsească" numărul de voturi necesare - fostul președinte și ceilalți 18 inculpați au termen până vineri la prânz să se predea.

Printre cei care s-au predat până acum se numără foștii avocați ai lui Trump, Rudy Giuliani, Sidney Powell și Jenna Ellis, arestați și eliberați pe cauțiune miercuri, și John Eastman, un alt fost avocat al lui Trump, care s-a predat marți.

În rechizitoriul pronunțat săptămâna trecută, procuroarea districtuală Fani Willis a formulat pe numele lui Trump 13 capete de acuzare, inclusiv de șantaj, conspirație și incitare a unui funcționar la încălcarea jurământul depus.

Conform procuraturii, președintele republican a făcut presiuni asupra oficialilor electorali din Georgia, inclusiv asupra secretarului de stat Brad Raffensperger. 

Staff-ul de campanie al fostului președinte a intentat procese nefondate prin care a încercat să anuleze rezultatele din statul american și a încercat să convingă legiuitorii locali să înlocuiască voturile obținute de Joe Biden cu voturi în favoarea sa.

Când acest plan nu a funcționat, apropiații lui Trump au încercat să propună o listă de electori falși, în favoarea republicanului.

În plus, Donald Trump a făcut presiuni asupra vicepreședintelui său, Mike Pence, pentru a bloca procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden de către Congres.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close