Antena 3 CNN International News Facebook nu mai șterge afirmațiile potrivit cărora COVID a fost creat în laborator

Facebook nu mai șterge afirmațiile potrivit cărora COVID a fost creat în laborator

Facebook anunță că nu va mai șterge conținutul care susține ideea apariției SARS-CoV-2 în mod artificial.

Facebook nu mai șterge afirmațiile potrivit cărora COVID a fost creat în laborator
de Adrian Iclozan    |    27 Mai 2021   •   15:58

Decizia și anunțul Facebook au venit la scurt timp după ce președintele Joe Biden a declarat că a cerut Comunității de Informații a Statelor Unite să își intensifice eforturile privind originea COVID și să îi prezinte un raport în termen de 90 de zile.

Într-o declarație pentru CNN Business, un purtător de cuvânt al companiei cu sediul în Menlo Park a precizat că, "în lumina investigațiilor în derulare cu privire la originea COVID-19 și ca urmare a consultărilor cu experți în sănătate publică", compania nu va mai îndepărta din aplicațiile pe care le gestionează afirmațiile care susțin ipoteza conform căreia virusul din spatele actualei pandemii a fost creat de om.

"Lucrăm în continuare cu experți în domeniul sănătății pentru a rămâne la curent cu natura în schimbare pandemiei și ne actualizăm periodic politicile pe măsură ce apar noi fapte și tendințe", a adăugat oficialul Facebook.

Joe Biden vrea "dublarea eforturilor" de identificare a originii COVID

Președintele american a cerut dublarea eforturilor în vederea depistării originii COVID după ce un raport al agențiilor de informații americane a arătat că trei cercetători chinezi de la Institutul de Virusologie din Wuhan s-au îmbolnăvit și au fost spitalizați în noiembrie 2019, cu simptome similare celor provocate de infecția cu coronavirus. 

"Ca parte a raportului, am cerut zone de investigație viitoare, care ar putea fi necesare, inclusiv întrebări specifice adresate Chinei.

Am cerut, de asemenea, ca acest efort să includă munca laboratoarelor naționale și a altor agenții guvernamentale, pentru a spori eforturile duse de comunitatea de informații.

Facebook a decis anterior să șteargă postările despre crearea COVID în laborator după consultări cu OMS

De asemenea, am cerut Comunității de Informații să țină la curent Congresul cu rezultatele activității sale", a spus președintele SUA.

În februarie anul curent, Facebook a anunțat că va îndepărta afirmațiile referitoare la originea artificială a COVID-19.

La momentul respectiv, Facebook menționa că și-a bazat decizia pe "consultări cu organizații de vârf din domeniul sănătății, inclusiv cu Organizația Mondială a Sănătății."

Platforma de socializare a înlăturat, de asemenea, postările care răspândeau informații false despre vaccin, care au fost demonate de oficiali din domeniul sănătății publice.

Trei cercetători de la laboratorul din Wuhan au ajuns la spital în noiembrie 2019

Conform unui raport al agențiilor americane de informații dezvăluit de Wall Street Journal (WSJ), trei cercetători de la celebrul laborator din Wuhan s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019 și au apelat la îngrijiri spitalicești.

Detaliul de noutate absolută este cel referitor la spitalizare.

Documentul menționat de Wall Street Journal a fost elaborat în ultimele zile ale administrației lui Donald Trump.

Conform acestui document, cercetătorii care s-au îmbolnăvit prezentau simptome similare cu cele provocate de COVID-19 și cu cele ale afecțiunilor sezoniere.

Aceste informații dar și noile inițiative ale SUA privind identificarea originii SARS-CoV-2 au fost prompt respinse și blamate de China prin presa controlată de stat, care susține că demersurile americane sunt "motivate politic".

×
Subiecte în articol: Facebook COVID-19 origine biden
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close