Antena 3 CNN International News FT: Generalul Serghei Surovikin a fost încarcerat în Rusia, după revolta Wagner | Kremlinul păstrează tăcerea în legătura cu soarta acestuia

FT: Generalul Serghei Surovikin a fost încarcerat în Rusia, după revolta Wagner | Kremlinul păstrează tăcerea în legătura cu soarta acestuia

Generalul Serghei Surovikin a fost pus în detenție, în urma revoltei armate a grupării de mercenari "Wagner".

FT: Generalul Serghei Surovikin a fost încarcerat în Rusia, după revolta Wagner | Kremlinul păstrează tăcerea în legătura cu soarta acestuia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2023   •   14:52

Informația este publicată de Financial Times.

Financial Times este prima publicație occidentală de prim rang care confirmă, din surse proprii, reținerea acestui adjunct al șefului Statului Major General al armatei ruse.

Plasarea în detenție a lui Surovikin (foto) a fost anunțată inițial de bloggeri militari și jurnaliști din Rusia.

Citește și: Următoarea mişcare a lui Evgheni Prigojin, după ce s-a refugiat în Belarus

Generalul, având o reputație de ofițer dur, căpătată în timpul operațiunilor ruse în Siria, s-a aflat anul trecut la comanda forțelor ruse din Ucraina, fiind înlocuit de Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General.

Surovikin nu a mai fost văzut în public de sâmbătă, 24 iunie, ziua în care mercenarii conduși de Evgheni Prigojin au declanșat insurecția și au pornit marșul spre Moscova.

The New York Times, citând surse anonime din serviciile secrete americane, a relatat că Surovikin știa în avans despre revolta Wagner, fiind un apropiat al lui Prigojin.

Trei persoane familiarizate cu această chestiune au confirmat pentru Financial Times că Surovikin a fost reținut. Nu este clar, momentan, dacă acest ofițer de rang înalt a fost deja acuzat pentru rolul său în complotul lui Prigojin sau dacă doar a fost reținut pentru a fi interogat.

Kremlinul, despre Surovikin: "Întrebați la Ministerul Apărării"

Kremlinul a refuzat să clarifice soarta lui Surovikin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a cerut ca întrebările pe acest subiect să fie adresate Ministerului rus al Apărării.

Această instituție nu a făcut, până la ora acestei actualizări, nicio declarație despre Serghei Surovikin.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close