Antena 3 CNN International News Un inginer al marinei SUA și soția acestuia au fost acuzați că au vândut informații secrete despre submarine nucleare

Un inginer al marinei SUA și soția acestuia au fost acuzați că au vândut informații secrete despre submarine nucleare

Un inginer al marinei SUA și soția acestuia au fost acuzați că au vândut informații secrete despre submarine nucleare unei alte țări. Plata a fost făcută în criptomonede.

Un inginer al marinei SUA și soția acestuia au fost acuzați că au vândut informații secrete despre submarine nucleare
Sursa foto: Twitter/LMarieVResists
de Alexandra Ionescu    |    11 Oct 2021   •   08:58

Jonathan Toebbe, inginer al marinei SUA care avea certificări top-secrete, și toția acestuia, Diana, au fost arestați în Virginia de către FBI sub acuzația că au vândut informații top secrete despre submarine nucleare unei persoane a cărei identitate nu a fost confirmată, potrivit unei declarații emise de către Departamentul de Justiție.

Toebbe avea acces la informații confidențiale cum ar fi ” parametrii de operare și caracteristici ale reactorilor submarinelor nucleare”.

Se pare că Toebbe ar fi trimis prima dată informații unui guvern străin în aprilie 2020, oferindu-se să vândă secretele nucleare, iar un agent FBI a răspuns câteva luni mai târziu printr-un email criptat; conversația a continuat preț de câteva luni.

Agentul a încercat să-l facă pe Toebbe să aibă încredere în el înainte de a-i cere să vândă informațiile pentru mii de dolari în criptomonede.

Toebbe și soția lui au fost arestați când făceau livrarea unui card SD într-o locație din Virginia. Cuplul a fost acuzat că a încălcat Actul Energiei Atomice ( Atomic Energy Act), care interzice distribuirea informațiilor confidențiale.

Cardul conținea „elemente de design sensibilie din punct de vedere militar, parametri de operare și caracteristici de performanță ale reactoarelor submarinelor din clasa Virginia”, potrivit unui document depus la instanță.

Toebbe a primit mai multe plăți în criptomonedă, totalizând 100.000 de dolari, potrivit Departamentului de Justiție.

Toebbes a încercat ”să comunice, să transmită și să dezvăluie aceste informații cu intenția de a face rău Statelor Unite și de a oferi un avantaj unei națiuni străine”, potrivit FBI-ului.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close