Antena 3 CNN International News "Este iresponsabil!" Reacția Casei Albe la întrebarea unui reporter despre criza din Afganistan

"Este iresponsabil!" Reacția Casei Albe la întrebarea unui reporter despre criza din Afganistan

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe, i-a replicat unui reporter Fox News că face afirmații iresponsabile în legătură cu situația cetățenilor SUA din Afganistan, notează CNN.

"Este iresponsabil!" Reacția Casei Albe la întrebarea unui reporter despre criza din Afganistan
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Aug 2021   •   09:55

Momentul s-a petrecut în cadrul unui briefing având ca temă criza din această țară.

"Cred că este iresponsabil să spui că americanii sunt abandonați. Nu sunt. Ne-am angajat să îi aducem acasă pe americanii care doresc asta. Ținem legătura cu ei prin telefon, sms, e-mail, prin toate căile posibile prin care îi putem contacta, pentru a-i aduce acasă. Vă reproșez faptul că insistați că abandonăm americani Afganistan, când am spus foarte clar că nu îi lăsăm acolo și că îi vom aduce acasă", a spus Psaki.

Sub presiunea talibanilor, care au respins o prelungire a prezenței trupelor americane în țară dincolo de data de 31 august, SUA și-au accelerat eforturile de extragere a străinilor din Afganistan.

Pentagonul a anunțat, luni, că avioanele SUA și ale coaliției internaționale au evacuat aproximativ 16.000 de oameni din Kabul în ultimele 24 de ore. SUA au transportat aproape 11.000 de persoane dintre cele evacuate.

În condițiile în care oficialii americani refuză să spună numărul exact al cetățenilor repatriați, CNN citează o sursă cu legături administrative, conform căreia luni dimineața fuseseră scoși din Afganistan 4.293 de americani, de la începutul operațiunii.

Consilierul național pentru securitate, Jake Sullivan, susține că SUA nu au certitudini în privința numărului de americani din Afganinstan dintr-un motiv foarte simplu: americanilor nu li s-a impus să se înregistreze la ambasada din Kabul la intrarea în țară și nici să anunțe ambasada atunci când pleacă.

×
Subiecte în articol: Jen Psaki Fox News Afganistan
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close