Antena 3 CNN International News Joe Biden a ieșit la test drive cu un SUV electric, a ambalat motorul, a prins viteză și a frânat. "Ceva deosebit!"

Joe Biden a ieșit la test drive cu un SUV electric, a ambalat motorul, a prins viteză și a frânat. "Ceva deosebit!"

Președintele american Joe Biden s-a urcat la volanul unui vehicul SUV electric și i-a testat manevrabilitatea cu accelerări, frânări și tururi de pistă.

Joe Biden a ieșit la test drive cu un SUV electric, a ambalat motorul, a prins viteză și a frânat. "Ceva deosebit!"
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    18 Noi 2021   •   17:15

Test drive-ul, care a implicat o mașină Hummer, a avut loc miercuri și este menit să focalizeze atenție și bani către sectorul vehiculelor electrice, comentează presa internațională.

"Vrea cineva să ia loc în spate sau pe acoperiș? Chestiile astea sunt ceva deosebit", a spus președintele, după mai multe manevre pe pista de la uzinele General Motors din Detroit, statul Michigan, un stat-cheie în ecuația politico-electorală din SUA.

Prezența președintelui american la constructorul american de autovehicule face parte din acțiunile prin care actuala administrație își promovează planul gigantic de infrastructură, în valoare de peste 1 trilion de dolari (o mie de miliarde de dolari).

Acesta a fost promulgat luni, după lungi dezbateri și blocaje în Congres.

Legea alocă 7,5 miliarde de dolari pentru finanțarea construcției rețelei naționale de alimentare a vehiculelor electrice.

Speranțele industriei de profil sunt că această investiție va stimula mai mulți americani să cumpere astfel de mașini iar producătorii, vor fi, la rândul lor, stimulați să le fabrice.

Vânzările de vehicule electrice au reprezentat doar 1,8% din piața mașinilor noi în 2020.

Democrații, la 10% în urma republicanilor, deși mega-planul de infrastructură a fost adoptat

În Detroit, Biden i-a lăudat pe cei trei mari producători de automobile din oraș - și în special compania General Motors - pentru că au asimilat fabricarea de vehiculele electrice.

"În industria auto, Detroit este liderul mondial pe segmentul de vehicule electrice", a spus Biden, fără a menționa Tesla, în condițiile în care compania fondată de Elon Musk reține aproape 80% din vânzările de vehicule electrice din SUA, fără a fi însă sindicalizată.

Biden a adăugat că, până recent, cursa mondială a vehiculelor electrice era condusă de China, dar că acest lucru urmează să se schimbe, grație legii investițiilor în infrastructură.

Presa internațională amintește că rata de aprobare a președintelui american a scăzut, în condițiile în care inflația a crescut.

Democrații, aflați la 10 procente în urma republicanilor, conform unui sondaj recent, încearcă să demonstreze că pot obține rezultate concrete într-o țară divizată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
×
Subiecte în articol: Joe Biden test drive SUV electric Detroit
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close