Antena 3 CNN International News Oficialul rus care a amenințat cu bombardarea Tribunalului de la Haga, invitat la discuția dintre Vladimir Putin și Xi Jinping

Oficialul rus care a amenințat cu bombardarea Tribunalului de la Haga, invitat la discuția dintre Vladimir Putin și Xi Jinping

Kremlinul a publicat lista participanților la discuțiile dintre președintele rus Vladimir Putin și omologul său chinez, Xi Jinping.

Oficialul rus care a amenințat cu bombardarea Tribunalului de la Haga, invitat la discuția dintre Vladimir Putin și Xi Jinping
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2023   •   15:15

Este vorba despre dialogul extins care va avea loc marți, 21 martie.

Conform agenției de stat RIA Novosti, citată de presa internațională, între participanți se numără vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, ministrul de externe Serghei Lavrov, vicepremierul Dmitri Cernîșenko, șefa Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, ministrul apărării, Serghei Șoigu, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, Iuri Borisov, și directorul Serviciului federal pentru cooperare tehnico-militară, Dmitri Șugaev.

Dmitri Medvedev (foto) s-a remarcat luni, în ziua de început a președintelui chinez în Rusia, printr-un atac virulent la adresa Curții Penale Internaționale de la Haga.

Instanța a anunțat, vineri, că a emis mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru presupuse crime de război, legate de deportările de copii ucraineni în Rusia.

Citește și: Reacția Chinei, după mandatul de arestare pe numele lui Vladimir Putin emis de Curtea Penală Internațională

Într-o reacție inițială la decizia CPI, Medvedev, fost președinte al Rusiei în perioada 2008 - 2012, a spus pe Twitter că mandatul de arestare al CPI poate fi folosit într-un singur loc și și-a încheiat postarea cu un emoticon simbolizând hârtia igienică.

Luni, oficialul rus a recidivat într-o postare amenințătoare, scriind pe Telegram că "este pe deplin imaginabil" un atac cu o rachetă rusească hipersonică asupra sediului Curții Penale Internaționale.

Conform fostului președinte rus, atacul ar putea fi lansat de pe o navă din Marea Nordului și ar implica o rachetă "Onyx".

Medvedev prevede "căderea sumbră" a sistemului de relații internaționale

"Suntem, cu toții, la mila lui Dumnezeu și a rachetelor (...) Tribunalul de la Haga este, pur și simplu, o organizație mizerabilă, care nu reprezintă populația țărilor NATO. De aceea, ei nu vor începe un război. Le va fi frică. Nimănui nu-i va părea rău. Așa că, domnilor judecători, priviți cu atenție cerul...", a avertizat fostul președinte rus.

Medvedev mai anticipează "consecințe monstruoase pentru dreptul internațional" după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

"Au decis să judece un președinte al unei puteri nucleare care (...) nu participă la CPI, din aceleași motive ca și SUA și alte țări. De acum nimeni nu se va mai adresa organismelor internaționale, toți vor negocia între ei separat. Toate deciziile stupide ale ONU şi ale altor structuri se vor face țăndări. Începe declinul sumbru al întregului sistem de relații internaționale", a estimat el.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close