Antena 3 CNN International News Paxlovid, pastila antivirală produsă de Pfizer, autorizată de FDA pentru tratamentul COVID-19

Paxlovid, pastila antivirală produsă de Pfizer, autorizată de FDA pentru tratamentul COVID-19

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a autorizat miercuri primul tratament antiviral oral pentru Covid-19: Paxlovid, o pastilă produsă de Pfizer. Persoanele bolnave o pot lua acasă, înainte să fie necesară internarea.

Paxlovid, pastila antivirală produsă de Pfizer, autorizată de FDA pentru tratamentul COVID-19
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    22 Dec 2021   •   22:33

Paxlovid combină un nou medicament antiviral numit nirmatrelvir și unul mai vechi numit ritonavir. Este primul tratament oral pentru SARS - CoV- 2 care se poate administra la domiciliu.

Săptămâna trecută, Pfizer a publicat rezultate actualizate care au arătat că tratamentul reduce riscul de spitalizare sau deces cu 89%, dacă este administrat adulților aflați în categorii de risc ridicat în câteva zile de la primele simptome. Dacă se administrează în primele cinci zile de simptome, eficacitatea a fost similară: 88%.

„Autorizarea de astăzi a Paxlovid reprezintă un alt exemplu extraordinar al modului în care știința ne va ajuta în cele din urmă să învingem această pandemie, care, chiar și după doi ani, continuă să perturbe și să devasteze vieți în întreaga lume. Această terapie inovatoare, care s-a dovedit că reduce semnificativ spitalizările și decesele și poate fi luată acasă, va schimba modul în care tratăm COVID-19 și, sperăm, va ajuta la reducerea unora dintre presiunile semnificative cu care se confruntă sistemele noastre de asistență medicală și spitalicească”, a spus Albert Bourla, președinte și CEO Pfizer.

 ”Pfizer este gata să înceapă livrarea în SUA imediat pentru a ajuta Paxlovid să ajungă în mâinile pacienților care au nevoie cât mai repede posibil,” a adăugat.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close