Antena 3 CNN International News Moscova pedepsește postul TV care a relatat schimbul de prizonieri cu ucrainenii

Moscova pedepsește postul TV care a relatat schimbul de prizonieri cu ucrainenii

Procurorul general al Rusiei a blocat accesul la două organizații mass-media independente, Ecoul Moscovei (Eho Moskvii) și TV Rain (Dojdi), pe care le-a acuzat de încălcarea legii în relatărilor lor cu privirea la intervenția militară a Rusiei în Ucraina.

Moscova pedepsește postul TV care a relatat schimbul de prizonieri cu ucrainenii
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    01 Mar 2022   •   21:44

Într-o declarație citată de CNN, procurorul general a acuzat cele două instituții de presă că au difuzat "informații, despre care se știe că sunt false, cu privire la acțiunile militarilor ruși, în cadrul operațiunii speciale de protejare a Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk".

De asemenea, conform acuzațiilor aduse, Eho Moskvii și Dojdi s-ar face vinovate că au postat "informații de natură să incite la extremism, la violență împotriva cetățenilor Federației Ruse, la încălcări în masă ale ordinii publice și securității publice"

Autoritățile din Rusia au interzis mitingurile neautorizate și consideră că difuzarea și relatarea de informații specifice privind mitingurile neautorizate sunt echivalente cu organizarea de proteste ilegale.

Roskomnadzor, autoritatea de reglementare a comunicațiilor din Rusia, a avertizat, sâmbătă, 10 organizații locale de știri că va restricționa accesul publicului la ele lor dacă nu încetează să răspândească "informații false, inclusiv referiri la operațiunea militară din Ucraina ca fiind atac, invazie sau declarație de război".

Presa independentă rusă, declarată "agent străin" cu luni de zile înaintea invaziei

În avertizările trimise acestor companii, autoritatea de reglementare a acuzat relatările despre bombardarea orașelor ucrainene și despre moartea civililor în urma acțiunilor forțelor armate ruse.

"Cu excepția cazului în care informațiile incorecte (...) sunt eliminate, accesul la aceste surse va fi restricționat", a comunicat Roskomnadzor.

Organizațiile media avertizate sâmbătă sunt (cu numele echivalente în limba engleză) Echo of Moscow (Eho Moskvii), InoSMI, Mediazona, New Times, TV Rain (Dojdi), Svobodnaya Pressa, Krym.Realii, Novaya Gazeta, Zhurnalist și Lenizdat.

TV Rain a anunțat, marți, primul schimb de prizonieri dintre forțele ucrainene și cele ruse.

Site-ul acestui canal TV era încă accesibil la ora publicării acestei știri.

Redactorul-șed al Novaya Gazeta, Dmitri Muratov, a câștigat premiul Nobel pentru pace în 2021.

Unele dintre aceste organizații media au fost desemnate de autoritățile ruse drept agenți străini.

×
Subiecte în articol: Moscova TV Rain Dojdi schimb de prizonieri
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close