Antena 3 CNN International News Rusia acuză că armata ucraineană pregătește ”provocări” cu ajutorul jurnaliștilor occidentali

Rusia acuză că armata ucraineană pregătește ”provocări” cu ajutorul jurnaliștilor occidentali

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov a avertizat vineri că forțele ucrainene din orașul Harkov pregătesc o ”provocare”, în colaborare cu jurnaliştii occidentali. Au fost duse arme grele într-o zonă rezidenţială cu scopul de a provoca o ripostă din partea Rusiei, iar atacul avea să fie surprins de camere.

Rusia acuză că armata ucraineană pregătește ”provocări” cu ajutorul jurnaliștilor occidentali
Sursa foto: Twitter/ CNN
de Cerasela Stafie    |    04 Mar 2022   •   19:02

Declarațiile rusești despre presupusele ”provocări” ale părții ucrainene ar putea fi un pretext pentru bombardamente sau atacuri ale forțelor ruse.

”În orașul Harkov, naționaliștii ucraineni pregătesc o provocare cu participarea jurnaliștilor occidentali”, a spus Konașenkov într-un briefing video publicat de Ministerul Apărării rus.

”Conform datelor confirmate, pe strada Zhylyardi, districtul Kiev, într-o zonă rezidențială privată, între case sunt amplasate sisteme de lansare de rachete multiple. Naționaliștii le-au interzis localnicilor, inclusiv copiilor, să-și părăsească casele. Acum instalațiile sunt gata să bombardeze unitățile forțelor armate ruse situate în afara orașului”.

Scopul provocării este de a atrage atacuri ale artileriei ruse asupra sectorului rezidențial Harkov.Toate acestea sunt planificate să fie filmate pe camere de către jurnaliștii occidentali", a adăugat.

Konașenkov nu a oferit nicio dovadă care să susțină afirmația. Anterior, Rusia a transmis, tot fără dovezi, că lucrătorii umanitari din Siria sunt implicați în organizarea sau provocarea de atacuri pentru a provoca indignarea internațională și pentru a încuraja guvernele occidentale să intervină militar.

”Naționaliștii ucraineni” este definiția pe care guvernul rus a folosit-o pentru a caracteriza forțele care opun rezistență trupelor ruse. Jurnaliştii care  se află în Ucraina au documentat pe larg bombardamentul puternic al Harkovului de către forţele ruse, inclusiv în zone rezidenţiale.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close