Antena 3 CNN International News Vaccinarea va fi obligatorie pentru toți angajații din sistemul privat, la New York

Vaccinarea va fi obligatorie pentru toți angajații din sistemul privat, la New York

Toți angajatorii din sectorul privat din New York vor fi obligați să implementeze un mandat de vaccinare împotriva COVID-19. Acesta trebuie să intre în vigoare până pe 27 decembrie, a anunțat luni primarul orașului, Bill De Blasio.

Vaccinarea va fi obligatorie pentru toți angajații din sistemul privat, la New York
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    06 Dec 2021   •   18:28

"Aici, la New York, am decis să lansăm un atac preventiv (împotriva noului coronavirus, n.r.) pentru a face într-adevăr ceva îndrăzneţ ca să oprim răspândirea COVID-19 şi pericolele pe care această boală le aduce pentru noi toţi", a declarat Bill De Blasio pentru postul de televiziune MSNBC.

Edilul a explicat că nu acest lucru ar putea să-i determine pe oameni să se vaccineze: "Cu cât această regulă este mai răspândită, cu atât este mai probabil ca angajații să spună ”bine, este timpul. O să fac asta”. Pentru că nu poți sări de la o industrie la alta sau de la o companie la alta. Este ceva care trebuie să fie universal valabil, pentru a ne proteja pe toți”, a spus primarul din New York.

De Blasio a transmis că este cea mai bună modalitate de a evita revenirea la închiderea afacerilor și a altor evenimente publice, pe care alte țări le-au impus, pe măsură ce cazurile de COVID-19 continuă să crească.

Autoritățile au anunțat măsuri și în cazul minorilor. Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani din New York vor fi obligați să prezinte dovada administrării a cel puțin o doză de vaccin înainte de a li se permite accesul în interiorul restaurantelor, în sălile de fitness sau locurile de divertisment, a anunțat primarul. Adulților li se va cere să prezinte dovada realizării a două doze de vaccin pentru respectivele zone.

Primarul este încrezător că noile reglementări vor avea câștig de cauză  și în instanță. „Comisarul nostru pentru sănătate a pus în aplicare o serie de mandate. Au câștigat în instanță, tribunal de stat, tribunal federal de fiecare dată. Și asta pentru că sunt universale și consecvente. Și sunt despre protejarea publicului, chiar acum, de un pericol clar și prezent”, a spus De Blasio.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close