Antena 3 CNN International News Volodimir Zelenski, tratat cu refuz în Qatar, după ce a cerut să transmită un mesaj de pace la Campionatul Mondial de Fotbal

Volodimir Zelenski, tratat cu refuz în Qatar, după ce a cerut să transmită un mesaj de pace la Campionatul Mondial de Fotbal

Administrația președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost surprinsă de răspunsul negativ primit la propunerea ca liderul de la Kiev să transmită un mesaj de pace la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Volodimir Zelenski, tratat cu refuz în Qatar, după ce a cerut să transmită un mesaj de pace la Campionatul Mondial de Fotbal
Sursa foto: getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2022   •   14:47

FIFA a respins solicitarea ca Zelenski să se adreseze prin legătură video spectatorilor de pe stadionul care va găzdui, duminică, finala Campionatului Mondial între Argentina și Franța, notează CNN.

Nu este clar dacă mesajul președintelui ucrainean urma să fie în direct sau înregistrat, însă refuzul a provocat dezamăgire la Kiev.

"Credeam că FIFA dorește să utilizeze platforma sa pentru binele suprem", a spus o sursă citată de CNN, care a adăugat că discuțiile între Ucraina și forul fotbalistic internațional sunt încă în desfășurare.

CNN a contactat FIFA pentru o reacție dar nu a primit un răspuns până la ora publicării acestei informații.

Finala Campionatului Mondial de Fotbal va avea loc duminică, de la ora 17 (ora României) pe stadionul din orașul qatarez Lusail.

Protagonistele Argentina (1978, 1986) și Franța (1998, 2018) au, fiecare, câte două Cupe Mondiale în palmares.

Partida va fi arbitrată la centru de polonezul Szymon Marciniak.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close