Antena 3 CNN Life Familie Ela Crăciun vă sfătuieşte cum să evitaţi kilogramele în plus de Sărbători

Ela Crăciun vă sfătuieşte cum să evitaţi kilogramele în plus de Sărbători

Ela Crăciun vă sfătuieşte cum să evitaţi kilogramele în plus de Sărbători
18 Dec 2013   •   15:12

Dincolo de febra cumpărăturilor, de verva cu care ne pregătim, de pasiunea pe care o punem în alegerea cadourilor și de entuziasmul cu care așteptăm să fim în sânul celor dragi, venirea sărbătorilor reprezintă pentru mulți dintre noi, fie că vrem sau că nu vrem să recunoaștem, o provocare la nivel gastronomic, cât și un pericol pentru siluetă.

Există o modalitate prin care putem evita kilogramele în plus? Da. Moderația, vor răspunde mulți. Însă, câți respectă într-adevăr? Foarte puțini, probabil, pentru că în esență, sărbătorile sunt, pentru mulți sinonime cu regalul culinar. În căutarea de răspunsuri și de metode de a ne sustrage pe cât posibil surplusului de kilograme, i-am făcut o vizită doctorului Andrei Laslău care ne sfătuiește, din nou, cum să procedăm pentru a nu ne petrece luna ianuarie în diete draconice și mers zilnic la sală.

Cum și cât mâncăm?


Crăciunul înseamnă trei zile pline la nivel caloric și un meniu ofertant din care, de cele mai multe ori, dacă facem combinații cumpătate, am putea ieși mult mai câștigați. Dr. Andrei Laslău ne explică, de altfel, că fiecare om își poate calcula caloriile pe care corpul lui le arde pentru a exista – este o formulă relativ simplă pentru BMR (rata metabolică bazală), numită formula Mifflin – St. Jeor, iar conform ei, BMR=kg * 10 + cm * 6.25 - ani * 5 – 161 (femei)/+ 5 (barbate).

Citiţi articolul integral pe elacraciun.ro


×
Subiecte în articol: ela craciun alimentatie Crăciun
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close