Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Numai de bine. Problemele cu articulaţiile nu ţin cont de vârstă

Numai de bine. Problemele cu articulaţiile nu ţin cont de vârstă

Numai de bine. Problemele cu articulaţiile nu ţin cont de vârstă
30 Noi 2014   •   10:24

Frigul ne aduce în atenţie micile afecţiuni pe care le cărăm zi de zi după noi tot anul. Şi asta pentru că durerile cresc în intensitate odată cu scăderea temperaturilor. Articulaţiile nu fac excepţie. Ba din contră, sunt primele care dau alarma, mai ales persoanelor peste 35 de ani. În ultimul timp însă, medicii avertizează că durerile de articulaţii sunt tot mai prezente şi nu mai ţin cont de vârstă.

Odată durerea instalată, dezvoltăm o sensibilitate care nu ne dă pace. Afecţiunile articulaţiilor sunt sâcâitoare. Dureri dificil de suportat pentru că nu ne părăsesc intreaga zi. Tinerii activi şi sportivii sunt victime la fel de sigure.
 
Traumatismele şi stresul cauzat de suprasolicitarea încheieturilor sunt cauze la fel de des întâlnite pentru durerile articulare. Aşa se ajunge la afecţiuni ale ligamentelor şi tendoanelor, entorse, sau la deterioarea cartilajului şi chiar tumori.
 
Există componente cum ar fi colagenul, acidul hialuronic, extractul de rodie şi vitamina C care contribuie la funcţionarea normală a ligamentelor şi a sistemului osos, potrivit unor studii recente.

Siguranţa demonstrată prin studii clinice convinge din ce în ce mai mulţi preparatori fizici pentru sportivi să ia în considerare alternative naturale pe bază de acid hialuronic, colagen, rodie si vitamina C. Combinaţia i-a plăcut şi lui Jose Maria Villalon, doctorul de la Atletico Madrid, declarat în Spania medicul sportiv al anului 2009.
 
Pe lângă exerciţiile tradiţionale de recuperare, preparatorii fizici recomandă o dietă potrivită, odihnă şi hidratare, pentru revenirea rapidă după un traumatism la nivelul articulaţiilor. Ca în majoritatea cazurilor, prevenţia este cea care ne scuteşte de investiţii majore de timp şi bani.


×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close