Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Beneficiile uleiului de măsline. Ce efect are asupra corpului tău

Beneficiile uleiului de măsline. Ce efect are asupra corpului tău

Beneficiile uleiului de măsline. Ce efect are asupra corpului tău
Sursa foto: Foto: Lyla.ro
13 Noi 2015   •   12:27

Uleiului de masline i se mai spune si “aurul lichid”, fiind asociat cu numeroase beneficii asupra sanatatii, in mare parte datorita cantitatii ridicate de antioxidanti continuta. De altfel, medici recomanda pentru consumul zilnic 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin.

Uleiul de masline scade riscul de cancer
Femeile adepte ale regimului alimentar mediteranean, care consuma cel putin patru linguri de ulei de masline pe zi prezinta, dupa o perioada timp de sase ani, cu 62% mai putine riscuri de dezvoltare a cancerului mamar comparativ cu cele al caror regim alimentar nu contine ulei de masline, se arata intr-un studiu citat de “Jama Internal Medicine”.

Uleiul de masline scade tensiunea arteriala
Mai multe cercetari au demonstrat ca o alimentatie bogata in ulei de masline contribuie la reducere tensiunii arteriale la persoanele sanatoase. In cazul pacientilor aflati sub tratament pentru scaderea tensiunii, s-a descoperit ca dependenta lor de medicamentatie se diminueaza daca includ in regimul de zi cu zi uleiul de masline, scrie “The American Journal of Clinical Nutrition”.

Uleiul de masline scade riscul aparitiei diabetului
Cei care mananca cel putin o lingura de ulei de masline pe zi au cu 10% mai putine riscuri de a dezvolta diabet zaharat decat cei care nu consuma deloc ulei de masline.

Continuarea pe lyla.ro

×
Subiecte în articol: ulei de masline beneficii
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close