Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce conţin băuturile "naturale". Sunt adevărate BOMBE pentru sănătatea noastră

Ce conţin băuturile "naturale". Sunt adevărate BOMBE pentru sănătatea noastră

Ce conţin băuturile "naturale". Sunt adevărate BOMBE pentru sănătatea noastră
de O.P.    |    27 Aug 2014   •   13:08
Acordam atentie alimentelor consumate de teama sa nu punem cateva kilograme pe noi sau din dorinta de a slabi, dar trecem usor cu vedere bauturile consumate, desi acestea prezinta riscuri ascunse de ingrasare.


Sucurile de fructe


Alegem un suc pe care scrie "natural" de pe raftul magazinului sperand sa facem un bine deopotriva sanatatii si siluetei. Sau bem sucuri de fructe si/sau legume facut in casa avand acelasi rationament. Insa acestea ascund, deseori, mai multe calorii decat o masa. Sucurile produse industrial, chiar si pe cele pe care scrie "bio", "organic" sau "natural", contin indulcitori sub o forma sau alta. Altfel nu ar mai avea gustul dulceag pe care il au. Indulcitorilor li se adauga si fel de fel de arome, care, chiar daca in dreptul lor scrie "naturale", nu sunt benefice nici siluetei, nici sanatatii. Una peste alta, contin mai multe calorii pe suta de mililitri decat ar trebui.


Nici cu sucurile facute in case nu este indicat sa exageram. In medie, o portocala are, pe suta de grame, 50 de calorii, dar rareori o portocala cantareste doar o suta de grame. Un suc natural din trei portocale stoarse contine in medie 200 de calorii, adica jumatate din aportul caloric al unei mese.


Doar pentru ca un produs este lichid nu inseamna ca are mai putine calorii, motiv pentru care ar trebui sa analizam cu atentie aportul caloric al fiecarei bauturi pentru ca, deseori, consumam mai mult decat ar trebui/decat ardem.


Berea


Alcoolul este contraindicat in curele de slabire, iar daca totusi vrem sa ne bucuram de un pahar, cea mai buna alegere este vinul. Atentie cu berea! O jumatate de litru, asadar putin peste o halba de bere sau o sticla de bere, contine peste 400 de calorii, echivalentul unei mese sanatoase. Asadar, ce preferati? Sa luati o masa sanatoasa sau sa beti o bere? Mai mult, carbohidratii din bere genereaza un raspuns inflamatoriu la nivelul organismului care poate duce la fluctuatii in greutate.


Citeste continuarea pe Lyla.ro

×
Subiecte în articol: alimentatie diete
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close