x close

Mare atenţie! De ce verdeţurile de primăvară ţinute la întuneric devin nocive

de S.T.    |    14 Mar 2017   •   08:41
Mare atenţie! De ce verdeţurile de primăvară ţinute la întuneric devin nocive 534 Foto: pixabay.com

Salata, spanacul dar şi alte legume cu frunze ar trebui consumate cât mai repede, dacă nu, măcar păstraţi-le la lumina, nu la întuneric, scrie realitatea.net.

„Fără o sursă de lumină metabolismul plantei însăşi generează nitraţi şi atunci, veţi mânca nitraţi cu lingură. Aceştia blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, asta înseamnă că sângele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili şi mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt şi celulele musculare, şi hepatocitele (celulele din ficat)”, susţine prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati