x close

Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne învață ce să mâncăm în Săptămâna Albă din Postul Paștelui

23 Feb 2020   •   16:30
Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne învață ce să mâncăm în Săptămâna Albă din Postul Paștelui

Înainte de Postul Paștelui este Săptămâna Albă sau a Brânzei, în care se mănâncă doar brânză, lapte și ouă, fără carne. Miercuri și vineri, în Săptămâna Albă, se poate mânca și pește.

Nutriționistul Lygia Alexandrescu a explicat la Antena 3 ce e de preferat să mâncăm în Săptămâna Albă pentru a avea un program alimentar echilibrat. 

"S-a făcut exces de carne, iar de săptămâna viitoare trecem la roșii, la brânză, la salate, la pește și lactate de toate felurile, în special lactatele fermentate. Produsele lactate fac parte din formula echilibrată a programului alimentar zilnic și trebuie să existe undeva 250-300 de grame de lactat fermentat și aici mă refer la Sana, lapte bătut și chefir.

Brânza, de asemenea, e foarte bună din punct de vedere nutrițional. Mă refer la proteinele pe care le aduce. Noi mâncăm multă telemea, însă când vorbim despre o brânză echilibrată, vorbim despre caș, despre urdă. Excesul de orice duce la dezechilibre. Deci undeva la 150 de grame de brânză nu pot răni pe nimeni, dacă nu există intoleranțe", a spus  Lygia Alexandrescu. 

Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne învață ce să mâncăm în Săptămâna Albă din Postul Paștelui

Citeşte mai multe despre:

branza saptamana alba lygia alexandrescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati