Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Păstrezi carnea la congelator? Uite la ce riscuri te expui

Păstrezi carnea la congelator? Uite la ce riscuri te expui

Păstrezi carnea la congelator? Uite la ce riscuri te expui
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    17 Ian 2018   •   16:02

Este un obicei la noi să păstrăm carnea în congelator. Specialiștii ne atrag atenția că proviziile pe care le-am cumpărat proaspete nu țin o veșnicie. Temperatura sub 0 grade Celsius previne creșterea numărului de bacterii, dar nu împiedică și modificările care apar în timp.

Carnea de porc rezistă în congelator maxim șase luni, cea de vițel și miel până la nouă luni, iar cea de curcan, pui sau vită pâna la 3-4 luni. Vorbim despre cea proaspată, fiindcă cea procesată sub formă de cârnați, șuncă sau salam, n-ar trebui păstrata mai mult de două luni, potrivit stirilekanald.ro.

”Dacă se depășeste termenul se schimbă culoarea alimentului respectiv, se schimbă textura, aroma (...) În momentul în care se congelează, activitatea microorganismelor se stopează. Prin decongelare, microorganismele respective încep să se înmulțească și dacă nu o pregătim termic imediat, există riscul contaminării cu salmonella, E-coli care produc toxiinfecții alimentare”, atrage atenția Costel Stanciu, președintele APC.
 

×
Subiecte în articol: carne salmonella
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close