Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Rețeta pentru o viață sănătoasă. Cum poți să devii cea mai bună versiune a ta

Rețeta pentru o viață sănătoasă. Cum poți să devii cea mai bună versiune a ta

Rețeta pentru o viață sănătoasă. Cum poți să devii cea mai bună versiune a ta
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
05 Mai 2017   •   13:32

Când îți dorești sa ai parte de cea mai înaltă calitate a vieții, trebuie să știi că aceasta necesită acțiuni din partea ta. 

Primul pas în rețeta secretă pentru o viață sănătoasă este să începi cu mici schimbări în viața ta. 

Potrivit LifeHack, s-au găsit câțiva pași simpli care te vor face să te simțiți mai bine și te vor face să te apropii de stilul de viață sănătos pe care ți-l dorești:

Setează scopuri - O să îţi îndeplineşti visele doar dacă îţi prioritizezi scopurile, imediat după ce ţi-ai stabilit care sunt acestea. O viaţă care este definită de scopuri este o cale sigură spre succes şi fericire. Dacă te concentrezi pe ceea ce vrei să faci atunci te vei motiva şi îţi vei doza timpul şi resursele cât mai eficient. Nu uita că succesul înseamnă realizarea progresivă a obiectivelor dorite.

Ai grijă la ceea ce mănânci - Cu toţii ştim că o nutriţie echilibrată şi corectă este esenţială pentru sănătatea. Dacă nu te hrăneşti corect atunci mintea ta poate să aibă de suferit, la fel ca şi corpul tău. Este important să ştii ce fel de dietă ţi se potriveşte, ce alimente îţi lipsesc din meniu şi ce alimente nu te ajută. Trebuie să fii conştient de greutatea ta şi să te informezi în legătură cu deficienţele nutritive. Testează-te pentru a vedea dacă corpul tău are parte de cantităţile ideale de vitamine şi minerale pentru a te asigura că fiecare parte a organismului funcţionează în parametri normali. O diectă corect echilibrată ar trebui să includă grupe diferite de alimente, cum ar fi: cereale integrale, fructe, legume, proteine dar şi grăsimi şi zahăr, care nu sunt neapărat rele dacă sunt consumate moderat.

Rămâi concentrat - Dacă rămâi concentrat pe ce ai de făcut atunci vei rezolva totul într-o perioadă mai scurtă de timp. Vei fi mai productiv şi vei avea parte de cele mai bune rezultate. Abilitatea de a rămâne motivat îţi va creşte capacitatea de a rămâne concentrat, va preveni oboseala inutilă şi te va face să te redescoperi.

Râzi mai des - Dacă râzi, problemele nu vor mai părea atât de grave, mai ales dacă vezi unghiul amuzant în orice situaţie. Atunci când te eliberezi şi simţi bucurie vei avea o abordare optimistă asupra vieţii. Cum râsul este contagios, casa ta şi locul de muncă vor deveni mult mai bune pentru cei din jur.

×
Subiecte în articol: reteta viaţa sanatos calitate
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close