Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Secretul longevităţii, consumul des al acestei legume

Secretul longevităţii, consumul des al acestei legume

Alimentele picante, cum ar fi ardeiul iute, contribuie la creşterea longevităţii, datorită capacităţii acestora de a inhiba senzaţia de durere, potrivit unui studiu american.

Secretul longevităţii, consumul des al acestei legume
Sursa foto: pexels
de Andreea Cigolea    |    09 Mar 2022   •   09:52

Oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea din California au constatat că inhibarea capacităţii organismului de a simţi durere,prin consumul de alimente picante, precum ardeiul iute, favorizează longevitatea, informează Dailymail.co.uk.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după o serie de experimente pe şoareci, în cadrul cărora semnalele de durere au fost împiedicate să ajungă la creier, fapt care le-a prelungit acestora viaţa.

Alimentele picante îmbunătăţesc digestia

Mâncarea picantă creşte secreţia de acid hidrocloric din stomacul tău, iar, în mod special, capsaicina ajută la uciderea bacteriilor precum Helicobacter Pylori. Totuşi, dacă ai un stomac sensibil, trebuie să ai grijă şi, eventual, să iei un medicament antiacid.

Un somn liniştit

Cercetătorii australieni au descoperit că persoanele care consumă în mod regulat mâncare picantă au mai puţine probleme cu somnul. De asemenea, se trezesc mai uşor şi au mai multă energie de-a lungul zilei.

Îmbunătăţesc starea de spirit

Ardeii iuţi cresc nivelul de endorfine şi serotonină care ne dau o stare de bine şi au capacitatea de a alunga depresia şi stresul.

Îmbunătăţirea circulaţiei

Alimentele picante sunt bogate în vitaminele A şi C, care contribuie la întărirea pereţilor vaselor de sânge.

 

 

×
Subiecte în articol: ardei iute
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close