Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Sezonul dietelor. Câte calorii trebuie să mănânci de fapt, pentru a slăbi

Sezonul dietelor. Câte calorii trebuie să mănânci de fapt, pentru a slăbi

Sezonul dietelor. Câte calorii trebuie să mănânci de fapt, pentru a slăbi
de O.P.    |    24 Apr 2014   •   12:36

Aportul caloric este esential daca ti-ai setat ca obiectiv slabitul. Conteaza, bineinteles, si nutrientii preparatelor consumate, dar degeaba acestia sunt 100% naturali si sanatosi daca mananci mai mult decat trebuie si introduci astfel mai multe calorii in organism decat ar trebui. De altfel, pentru a slabi sanatos trebuie controlat atat aportul caloric, cat si calitatea nutrientilor introdusi in organism prin mancare.

Exista, insa, persoane care sustin ca, desi mananca sanatos, se ingrasa. Ei bine, poti manca mai multe fructe daca vrei sa slabesti, dar nu este recomandat sa mananci trei banane pe zi si un kilogram de capsuni, pentru ca si fructele contin fructoza, forma naturala de zahar, care se poate depune daca este introduse in exces in organism.

Mai bine mananci o banana ca gustare si apoi o bucata de gratar de pui/vita/curcan/peste cu o salata cu broccoli. Pe de alta parte, exista persoane care chiar mananca sanatos si moderat din punct de vedere cantitativ care se plang, totusi, ca le este adesea foame.

Ei bine, dincolo de calorii, de nutrienti, si hormonii joaca un rol esential in procesul de slabit. Hormonii sunt cei care induc senzatia de foame sau de satietate. O balanta hormonala echilibrata este baza unui proces eficient de slabit.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.lyla.ro

×
Subiecte în articol: diete sănătate calorii
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close