Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliu de ninsori și viscol! Cinci județe sunt vizate de avertizarea meteo

Cod portocaliu de ninsori și viscol! Cinci județe sunt vizate de avertizarea meteo

Cinci județe sunt sub avertizare de cod portocaliu de ninsori și viscol. Rafalele de vânt vor depăși 100 km/h.

Cod portocaliu de ninsori și viscol! Cinci județe sunt vizate de avertizarea meteo
Sursa foto: Gettyimages | gremlin
de Ioana Mircea    |    02 Feb 2023   •   08:33

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ninsori și viscol în zona montană a cinci județe. Vântul va sufla în rafale cu o viteză de peste 100 km/h, până la ora 12.00.

Avertizarea meteo se aplică județelor Gorj, zona de munte de peste 1800; Vâlcea, zona de munte de peste 1800 m; Caraş-Severin, zona de munte de peste 1800 m; Hunedoara, zona de munte de peste 1800 m; Cluj, zona de munte de peste 1800 m.

Ninsoarea abundentă, însoțită de vântul cu viteze la rafală de peste 90-100 km/h va determina scăderea vizibilității sub 50 m.

Totodată, ANM a transmis o avertizare nowcasting de cod galben de vânt, valabilă până la ora 14.00, în zona joasă a județului Caraş-Severin, județul Arad, județul Bihor, zona joasă a județului TimişSe vor semnala intensificări ale vântului care temporar vor depăși la rafală 50-60 km/h.

Citește și: România înzăpezită | Mașini și utilaje de deszăpezire blocate de viscol pe drum. Autoritățile au intervenit cu excavatoarele și șenilata

Amintim că ieri, ANM a transmis ieri două noi avertizări, de tip Cod galben, care anunţă vânt de 90 km/h la munte, viscol și strat consistent de zăpadă, precum și vânt puternic în Transilvania și Oltenia, valabile inclusiv astăzi.

 

 

 

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close