Antena 3 CNN Meteo Alertă meteo! Hidrologii au emis cod galben de inundaţii pentru două judeţe din ţară

Alertă meteo! Hidrologii au emis cod galben de inundaţii pentru două judeţe din ţară

Hidrologii au emis o avertizare meteo cod galben de inundații valabilă în noaptea de luni spre marți pe mai multe râuri din două județe din ţară. De asemenea, ANM a emis cod portocaliul de viscol puternic și vreme alte 13 județe din ţară.

Alertă meteo! Hidrologii au emis cod galben de inundaţii pentru două judeţe din ţară
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    07 Feb 2022   •   19:17

Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi a propagării se pot produce „scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenție”.

Inundațiile pot să apară pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Bega, Nădrag și Bistra, în bazinul mijlociu și în cel inferior, din județele Timiș și Caraș-Severin.

Avertizarea cod galben de inundații este valabil până marți, la ora 6.00

Cod portocaliu de viscol puternic și vreme rea în România! Avertizare meteo pentru 13 județe

Avertizarea cod portocaliu este valabilă de luni, 7 februarie, ora 22:00, până marți, 8 februarie, ora 20:00.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte scăzută.

De asemenea, mai multe avertizări cod galben de viscol și ninsori sunt în vigoare. 

Potrivit altei atenționări meteorologice, valabile până marți, ora 20:00, în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, precum şi în Munţii Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Și în Dobrogea, estul Munteniei şi Moldova va fi cod galben de vânt puternic, valabil marți, între orele 05:00 și 20:00. 

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea şi în estul Munteniei, apoi şi în Moldova, cu rafale de 55...65 km/h şi pe suprafeţe restrânse de peste 70 km/h.

Intensificãri ale vântului vor fi pe alocuri şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 50...55 km/h, îndeosebi în centru şi sud-vest.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close