Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase va candida pentru un nou mandat în colegiul în care a fost ales deputat în 2008

Adrian Năstase va candida pentru un nou mandat în colegiul în care a fost ales deputat în 2008

Adrian Năstase va candida pentru un nou mandat în colegiul în care a fost ales deputat în 2008
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    09 Apr 2012   •   22:55

Deputatul PSD Adrian Năstase a anunţat luni că, din respect pentru cei care l-au votat, va candida pentru un nou mandat de parlamentar în acelaşi colegiu în care a fost ales în urmă cu patru ani, informează Mediafax.

În ceea ce priveşte dosarele în care a fost condamnat şi ale căror sentinţe le-a contestat, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a spus că aceste dosare reprezintă "o operaţiune de hărţuire politică".

"Am dovedit timp de şapte ani că rezist destul de bine, deci capacitatea mea de anduranţă este destul de  solidă, după cum aţi văzut. Sunt convins că regimul Băsescu va cădea în curând. Sunt ultimele răbufniri, încercări de a introduce prin probe false, prin dolari americani care nu erau tipăriţi la momentul la care probele respective erau privite de către instanţă, de către DNA. Ştiţi probabil la ce mă refer, la faptul că DNA-ul practic a inventat dovezi, a fabricat dovezi, iar aceste eforturi vor fi până la urmă zădărnicite", a spus Adrian Năstase.

Pe 30 martie, fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, în dosarul "Zambaccian", fiind achitat pentru infracţiunea de luare de mită.

Şi soţia fostului prim-ministru, Dana Năstase, a fost condamnată în dosarul cunoscut sub numele de "Zambaccian". Instanţa supremă a dispus condamnarea ei la trei ani de închisoare, tot cu suspendarea executării pedepsei, pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală", fiind achitată pentru complicitate la luare de mită şi şantaj.


×
Subiecte în articol: Adrian Nastase mandat colegiu dolari DNA
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close