Antena 3 CNN Politică Aleşii locali nu îşi refuză nimic. Le Monde: Ar trebui să-şi abandoneze posturile din cauza conflictelor de interese

Aleşii locali nu îşi refuză nimic. Le Monde: Ar trebui să-şi abandoneze posturile din cauza conflictelor de interese

Aleşii locali nu îşi refuză nimic. Le Monde: Ar trebui să-şi abandoneze posturile din cauza conflictelor de interese
de S.T.    |    01 Aug 2013   •   18:39

Aproape jumătate din cei 2.665 de primari din România aleşi în iunie 2012 ar trebui să-şi abandoneze posturile din cauza conflictelor de interese.

Primarii şi consilierii locali arătaţi cu degetul de Agenţia Naţională de Integritate figurează în consiliile de administraţie ale mai multor societăţi comerciale, scrie cotidianul francez Le Monde, potrivit Agerpres.



Pentru directorul ANI, Horia Georgescu, "mii de consilieri locali au semnat contracte cu propriile lor societăţi. O bună parte din persoanele angajate în aceste societăţi se regăsesc apoi în echipele ce gestionează proiectele finanţate din fonduri europene".

Premierul Victor Ponta promite să găsească o soluţie. "Este important să nu începem o nouă dispută cu Comisia Europeană, dar jumătate dintre primarii şi consilierii locali sunt în această situaţie. Să luăm în considerare demisia lor şi organizarea de alegeri în întreaga ţara? Nu cred că ar fi o idee bună", afirmă el.

"Nu este normal să i se refuze unei comunităţi să aibă reprezentanţi într-o societate comercială", a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea. "Am început o procedură de modificare a legii pentru a fi prezentată spre aprobare Ministerului Justiţiei", a adăugat el.

Potrivit cotidianului francez, dacă un primar are o problemă cu legea, mai degrabă decât să i se ceară să plece, schimbăm legea.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close