Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu: ”Dragnea vrea o lege care să-l favorizeze”

Alina Gorghiu: ”Dragnea vrea o lege care să-l favorizeze”

Alina Gorghiu: ”Dragnea vrea o lege care să-l favorizeze”
Sursa foto: Foto: Facebook/Alina Gorghiu
08 Mai 2017   •   20:00

Alina Gorghiu, fostul președinte PNL, a declarat luni în plenul Senatului, că Liviu Dragnea vrea o lege a grațierii care să-l favorizeze. Forma respectivă a legii prevede graţierea celor condamnaţi pentru infracţiuni electorale, dar şi a celor condamnaţi cu suspendare, aşa cum este cazul liderului PSD, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012.

”Legea grațierii rezolvă doar speța punctuală a domnului Dragnea. În proiectul Comisiei nu se pune problema grațierii a faptelor din campanie și cele cu suspendare, însă în varianta Guvernului știți foarte bine că faptele și infracțiunile cu suspendare sunt suspendate. Domnul Dragnea dorește proiectul reîntors, pentru a trece acest proiect care vine de la Guvern”, a spus Alina Gorghiu.

Acest proiect, în viziunea lui Gorghiu, l-ar avantaja mai mult pe Dragnea, decât proiectul pe care l-a depus și pentru care s-a luptat Șerban Nicolae.

”Dacă fosta șefă PNL avea un punct de vedere, trebuia să îl fi susținut în cadrul Comisiei Juridice, de la care a lipsit. Indiferent ce ar face PSD, se pare că nici măcar una dintre forme nu este în regulă. Pe linie de partid nu s-a afirmat niciodată că se vor grația infracțiunile de corupție, nici liderul partidului și nici vreun alt comunicator al partidului nu a spus nimic legat de acest lucru.” a declarat Oana Florea, deputat PSD, în emisiunea La Ordinea Zilei.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei gratiere proiect lege Dragnea
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close