Antena 3 CNN Politică Băsescu : Legea electorală va fi schimbată ?relativ repede?

Băsescu : Legea electorală va fi schimbată ?relativ repede?

Băsescu : Legea electorală va fi schimbată ?relativ repede?
Sursa foto: traian basescu
03 Feb 2009   •   01:10

Preşedintele Traian Băsescu este nemulţumit de actuala lege electorală şi doreşte o modificare a acesteia. Aflat în vizită la Budapesta el a anunţat că aceasta va suferi schimbări "relativ repede".
Cu toate acestea, el consideră că participarea scăzută a românilor la vot nu este efect al dezinteresului pentru viaţa politică. Şeful statului crede că cele 39 de procente de prezenţă la referendum sau la alegerile locale s-ar datora blocajului introdus în mod voit cu privire la posibilitatea românilor din străinătate de a participa la vot.
"Deliberat s-a construit legea pentru ca votul românilor din străinătate să fie diminuat", a spus Băsescu, citat de Evenimentul Zilei. Preşedintele a calculat că dacă se scade din numărul alegătorilor cu drept de vot pe ei din străinătate care nu au putut vota, atunci prezenţa la vot ar fi de peste 50%. El crede că aceasta demonstrează totuşi interesul românilor.
El a mai anunţat că cel mai probabil votul prin corespondenţă nu va putea fi introdus, "dar votul electronic se va face tot posibilul să fie introdus". Preşedintele a subliniat că se iau în calcul mai multe variante de modificare, printre care una "o variantă britanică şi una canadiană", care sunt analizate din Autoritatea Electorală Permanentă.
"Legea electorală va fi modificată şi cred că relativ repede, cel puţin aşa declară cele două partide care alcătuiesc larga majoritate. Să vedem cât de departe sunt declaraţiile de faţă, dar cred că vor acţiona rapid?.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: legea electorala prezenta la vot
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close