Antena 3 CNN Politică Boc: Am sesizat eficienţa Noului Cod al Muncii. Amenzile au atins un milion de euro

Boc: Am sesizat eficienţa Noului Cod al Muncii. Amenzile au atins un milion de euro

Boc: Am sesizat eficienţa Noului Cod al Muncii. Amenzile au atins un milion de euro
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Mai 2011   •   17:27

Premierul Emil Boc a făcut, luni, o declaraţie de presă în calitate de ministru interimar al Muncii, pentru a vorbi despre rezultatele implementării noului Cod al Muncii. Acesta a explicat, prezentând câteva date statistice, că legislaţia în vigoare este una foarte eficientă, întrucât numărul angajărilor a crescut considerabil în ultimele zile, la fel ca şi cel al amenzilor primite pentru practicarea muncii la negru.

Astfel, Boc a numărat, în perioada 2-9 mai, 3.065 de controale mixte, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 3.742.000 de lei (aproximativ un milion de euro). De asemenea, numărul angajărilor efectuate, în aceeaşi perioadă, de către angajatorii din România a ajuns la 102.870.

Boc a ţinut să precizeze, în acelaşi timp, că aceste controale amănunţite efectuate de stat sunt alăcuite din echipe mixte de inpectori de muncă, gardă financiară, poliţişti şi jandarmi, pentru rezultate cât mai eficiente.
 
Actualul ministru al Muncii a mai făcut public, în cadrul aceleiaşi declaraţii, şi domeniile în care actuala legislaţie din domeniul Muncii a fost cea mai productivă: pe primul loc se află construcţiile, urmate de comerţul cu ridicata şi amănuntul, industria prelucrătoare, hotelurile şi restaurantele, tranzacţiile imobiliare etc.

Noul Cod al Muncii a intrat în vigoare de luni, 2 mai , a fost adoptat prin asumarea răspunderii şi este criticat cu vehemenţă de sindicalişti.

 

×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close