Antena 3 CNN Politică Boc: Dacă Vlădescu avea viziune, nu se reduceau salariile

Boc: Dacă Vlădescu avea viziune, nu se reduceau salariile

Boc: Dacă Vlădescu avea viziune, nu se reduceau salariile
Sursa foto: Foto: Intact images
20 Sep 2010   •   21:05

Primul-ministru Emil Boc, a declarat luni, că Fostul Ministru Sebastian Vlădescu ar fi trebuit să atragă atenţia conducerii Guvernului, dacă ar fi avut o viziune cu privire la metodele de consolidare a bugetului de stat şi, în cazul în care acesta ar fi propus o măsură care ar fi fost respinsă, ar fi putut foarte bine să-şi dea demisia.

"Dacă domnia sa avea o viziune, trebuia să atragă atenţia primului-ministru şi Guvernului: Oameni buni nu daţi al treisprezecelea salariu, nu daţi prime de vacanţă, stimulente, pentru că s-ar putea să aveţi o problemă", a remarcat Boc.

Premierul a mai menţionat că regretă deschiderea unor discuţii de acest gen de către Sebastian Vlădescu, întrucât măsurile de austeritate introduse de Guvern şi atât de criticate de popor, au fost bazate în principal pe cele sugerate de el, ca expert în zona economică.

"În primul rând, avea la dispoziţie calea demisiei dacă nu ar fi fost de acord cu vreo măsură promovată de Guvern sau nepromovată de Guvern la solicitarea domniei sale, or nu a fost cazul. În al doilea rând, l-aş întreba dacă era vorba de viziune şi de capacitatea de întelegere a crizei şi a economiei, cum a fost posibil ca în ianuarie să permită plata celui de-al treisprezecelea salariu, a primelor de vacanţă, a altor stimulente, iar după câteva luni să vină cu o reducere cu 25% a salariilor" a mai spus primul-ministru.

"Dacă avea o asemenea viziune şi mi-ar fi comunicat-o, fiti convinşi că nu aveam o reducere cu 25% a salariilor, pentru că din timp am fi luat măsurile de eliminare a celui de-al 13-lea salariu, a primelor şi a stimulentelor, astfel încât să nu fi fost în situaţia de a reduce salariile bugetarilor", a adăugats Boc

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc Emil Boc Sebastian Vladescu
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close