Antena 3 CNN Politică Boc, huiduit în plen, acuză Opoziţia de plagiat în textul moţiunii: Habar nu aveţi pe ce lume trăiţi!

Boc, huiduit în plen, acuză Opoziţia de plagiat în textul moţiunii: Habar nu aveţi pe ce lume trăiţi!

Boc, huiduit în plen, acuză Opoziţia de plagiat în textul moţiunii: Habar nu aveţi pe ce lume trăiţi!
Sursa foto: Intact Images
15 Iun 2010   •   12:10

Hărţuit cu huiduieli, apostrofări  şi cereri cu demisia din partea reprezentanţilor Opoziţiei dar şi de la lojele invitaţilor, premierul Emil Boc i-a acuzat marţi,  în cadrul dezbaterii moţiunii de cenzură, de plagiat pe iniţiatorii acestui demers.  El i-a avertizat că au redactat greşit moţiunea de cenzură elaborând un text care se referă şi la legea pensiilor deja aprobată de Parlament şi i-a acuzat că au copiat paragrafe dintr-un articol de presă, fapt care ar dovedi că nu ştiu pe ce lume trăiesc.
Încă de la primele cuvinte rostite de la tribuna Parlamentului de şeful Guvernului, parlamentarii opoziţiei au început să vocifereze, să fluiere şi să strige "Hoţii", încercând astfel să întrerupă discursul premierului.
Unii dintre parlamentarii opoziţiei i-au adresat premierului şi cuvinte ca "Handicapatule", "Marş de aici", "Să vă fie ruşine".

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a încercat să intervină de mai multe ori pentru a potoli spiritele încinse în timpul discursului premierului, dar fără nici un rezultat. Reprezentanţii Opoziţiei, secondaţi de invitaţii din loje, au protestat zgomotos în continuare, în timp ce sindicaliştii strigau premierului de la balcon: "Cheamă-l pe Băse să vedem dacă mai aveţi curaj să faceţi băi de mulţime", "Jos clientela politică", "Comunistule".

Imperturbabil, Boc a atras atenţia că textul moţiunii de cenzură prezentat în Parlament face referire atât la proiectul care reduce salariile şi pensiile, dar şi la proiectul de lege care elimină pensiile speciale, pentru care însă nu a fost depusă o moţiune.
"Habar nu aveţi pe ce lume trăiţi. Conştient sau inconştient, aţi amestecat legile pentru a vă apăra privilegiile", le-a imputat Boc parlamentarilor Opoziţiei
Mai mult, premierul i-a acuzat  pe iniţiatori  că au dat "copy-paste" la paragrafe întregi dintr-un articol de presă, pe care le-au introdus în textul moţiunii.
?Nu sunteţi în stare nici să vă concepeţi textul moţiunii", a plusat Boc, în corul de huiduieli şi  fluierături întreţinut de parlamentari.
Cât priveşte textul moţiunii, Boc l-a calificat un exemplu de populism şi demagogie în care nu vede nimic concret. El i-a acuzat  de ipocrizie pe parlamentarii PSD şi PNL,  reproşându-le faptul că "se agaţă cu dinţii" de pensiile de lux eliminate de Guvern prin angajarea răspunderii.
"Văd parlamentari din opoziţie care suferă pentru că şi-au pierdut pensiile de parlamentari. Asta este reacţia, huiduieli, vă agăţaţi cu toate puterile până în ultima clipă, cu dinţii de pensiile de lux. Plângeţi pe umerii pensionarilor obişnuiţi, dar daţi dovadă de ipocrizie", a spus Boc.
El a lansat o serie de săgeţi şi către fostul guvern liberal,   acuzând că a cheltuit banii pe "huzur şi pomeni. PSD a fost atacat la rândul său, Boc susţinând că, în mandatul de premier al liberalului Călin Popescu Tăriceanu,  social-democraţii au şantajat PNL cu diverse privilegii pentru a-i menţine pe liberali la putere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Boc
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close