Antena 3 CNN Politică Boc, nervos pe gafele SPP: Să nu mai prind un om de pază sau vreun SPP-ist pe lângă mine

Boc, nervos pe gafele SPP: Să nu mai prind un om de pază sau vreun SPP-ist pe lângă mine

Boc, nervos pe gafele SPP: Să nu mai prind un om de pază sau vreun SPP-ist pe lângă mine
16 Iun 2010   •   15:35

Premierul Emil Boc a încercat miercuri să se dezvinovăţească pentru execesul de zel dovedit de ofiţerii SPP în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură atunci când mai mulţi jurnalişti au fost bruscaţi de forţele de ordine din Parlament. El a susţinut că niciodată nu a dat niciun fel de dispoziţie sau recomandare privind punerea unui cordon sau panglică în relaţia lui cu presa.
Înainte de a intra la şedinţa grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor,  Boc a cerut SPP-iştilor care-l însoţeau să nu mai stea atât de aproape de el şi să nu mai intervină atunci când presa îi solicită declaraţii.
"Să nu mai prind un om de pază sau vreun SPP-ist pe lângă mine, pentru că nu vreau să se mai vorbească vreodată în România că primul-ministru pune bariere pentru a nu fi..." a reacţionat nervos premierul în momentul în care a văzut că o persoană care asigura ordinea  îi împingea înapoi pe ziariştii care s-au îngrămădit la declaraţii.
Premierul a insistat să sublinieze că nici marţi la moţiunea de cenzură din Parlament şi nici miercuri nu a dat niciun fel de dispoziţie  de securitate.
"Nici ieri, nici azi, niciodată nu am dat niciun fel de dispoziţie sau de recomandare măcar să se pună vreun cordon sau vreo panglică în calea mea în Parlament sau în relaţia cu presa", a spus Boc.
Întrebat de ziarişti dacă va da dispoziţie să se retragă cordonul care delimitează drumul pe unde trece premierul de ziarişti. Boc a sugerat ca  atriobuţiile în materie nu se află în amâinile sale.
"Eu nu comand în Camera Deputaţilor,  eu vreau să spun un lucru: că niciodată nu am dat şi nu voi da în relaţia cu mass-media vreun ordin. Asta nu înseamnă că eu trebuie să răspund oriunde, oricând şi la orice întrebare. Dumneavoastră puteţi întreba orice, eu răspund ce pot", a răspuns Emil Boc, sugerând că acest lucru îl poate face numai conducerea acestui for legislativ.
Mai mulţi jurnalişti au fost împiedicaţi, marţi, de ofiţeri SPP să se apropie de Emil Boc pentru a-i solicita o declaraţie în momentul în care premierul intra în sala de plen a Parlamentului unde urma să aibă loc votarea moţiunii de cenzură. În busculada creată, câţiva ziarişti au fost bruscaţi şi chiar ameninţaţi cu cătuşele de şeful dispozitivului SPP.
Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Boc paza
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close